Ponedjeljak, 30 Srpanj 2018

Ljepotom i čistoćom vode rijeka Trebižat privlači kupače

Svojom čistoćom, prekrasnim nebeskim plavetnilom vode te očaravajućom ljepotom nedirnutih krajolika kroz koje protječe, hercegovačka rijeka Trebižat svakoga ljeta na svoje obale privlači brojne kupače, međugorske hodočasnike i ostale posjetitelje, koji su željni “uživo” vidjeti, osjetiti i uživati u iskonskoj čistoći i potpuno sačuvanom okolišu.

Više...

Posušje: Potvrđena optužnica protiv dvojca koji je uzgajao 2.246 stabljiki indijske konoplje

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu protiv Ivana Markića (46) i Vjekoslava Markića (44), obojica iz Posušja, zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i ugrožavanje sigurnosti, a Vjekoslav Markić i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, potvrđeno je za Hrvatski Medijski Servis iz Tužiteljstva ŽZH.

Više...

Koristio dvije sjekire u brutalnom ubojstvu majke, bake i očuha

Elmira Karahasanović, šefica Odjela za biološka vještačenja Centra za forenziku FUP-a, na ročištu Neziru Kamenici, koji se tereti za ubojstvo majke, bake i očuha u svibnju prošle godine u goraždanskom selu Bogoušići, kazala je da je količina krvi koja je pronađena na džemperu optuženog bila neobična.

Više...

Hahn: Integracija zapadnog Balkana je investiranje u sigurnost EU-a

Povjerenik EU za pregovore o proširenju i politiku susjedstva, Johannes Hahn, kaže da 2025. godina nije predaleka za zemlje koje žele da se pridruže Uniji i ističe da suštinsko provođenje za to nužnih reformi iziskuje vrijeme, pri čemu je “kvalitet važniji od brzine”. “Ako se uzmu u obzir potrebne referendumske i ratifikacijske procedure u nekim zemljama, priznat ćete da je ovaj datum veoma ambiciozan, ali dostižan.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed