Srijeda, 09 Listopad 2019

Objavljeni dobitnici Nobelove nagrade za kemiju

Dobitnici ovogodišnje Nobelove nagrade za kemiiju su John Goodenough, Stanley Whittingham i Akira Yoshino za razvoj litij-ionske baterije - lagane, punjive i snažne baterije koja se danas koristi u brojnim proizvodima od mobilnih telefona do prijenosnih računala i električnih vozila.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Počinje štrajk u Hrvatskoj: Trebate li sutra slati djecu u školu?

Zaposlenici školskog sustava od sutra su u štrajku, a nastava se neće održati u niti jednoj školi u Hrvatskoj. Ostale dane cirkularnog štrajka sindikati će objavljivati u kojim će se županijama štrajkati. Sutra u podne tako će se znati u kojim županijama se u petak održava štrajk, a gdje će se nastava normalno održavati.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kuna opet blago oslabila prema euru

Kuna je na tečajnici Hrvatske narodne banke (HNB) utvrđenoj danas blago oslabila prema euru u odnosu na prethodnu tečajnicu, i to za 0,08 posto, a istodobno blago ojačala prema dolaru, za 0,02 posto.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Može li opet? Aluminij je 1987. godine bio dužan 400 milijuna dolara, i vratio se

Hercegovina se još nije oporavila od šoka gašenja proizvodnje u Aluminiju. Isplata plaća radnicima za kolovoz, isplata otpremnina, činjenica kako će osiguravajuće kuće plaćati šest mjeseci rate kredita otpuštenim radnicima donekle je ublažilo strahoviti udar gašenja nekadašnjeg giganta. Ali to su samo privremene mjere. Što nakon toga? Ostaje još pitanje hoće li se proizvodnja ponovo pokrenuti ili će tvornica ići u stečaj. Vremena je sve manje, a investitori i dalje šute.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed