Petak, 01 Veljača 2019

Nino Raspudić: ‘Imao je peh – objavio da ima gripu i propustio legendarni Plenkovićev nasrtaj na, kaže Pernar, gospodina Grmoju’

Gripa je riječ koja je obilježila siječanj za nama, pogotovo onima koje su imali posla s njom. Latinski naziv te bolesti, “influenca”, (srednjovj. lat. influentia, od latinski influere: utjecati, prodirati), ima etimološke veze s današnjim influencerima, koji su jednaka pošast i zarazna tegoba koja utječe na druge, još zdrave. Naime, u srednjem vijeku se smatralo da je ta “utjecajnica” posljedica djelovanja nebeskih tijela. Za viruse se doznalo puno kasnije, piše Nino Raspudić u kolumni za Večernji list koju djelomice prenosimo.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

​Veselin Gatalo: Višak slobode kao diktatura

Sve je pogrešno. Strankama je data sloboda odlučivanja o sudbini zemlje. Strancima je u BiH data još veća sloboda. Da smjenjuju zvaničnike i trpaju ih u zatvor (Paddy Ashdown rahmetli) ili da ne rade ništa, kao Valentin Inzko. Račun za njihove plaće će nam uredno dostaviti, naravno. A imaju slobodu teroriziranja pojedinaca, stranaka i javnosti. Sloboda stranaka znači nesmetano vladanje javnim poduzećima, stranačko zapošljavanje i muženje novca za političke kampanje. Kako to?

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed