Petak, 15 Veljača 2019

Marinko Jurasić: Šahovnica s prvim bijelim poljem nije ‘ustaški simbol’

Nakon što su hrvatski iseljenici u Clevelandu (SAD) u nedjelju odlučili da će zastava hrvatske dijaspore za razliku od službene imati povijesni hrvatski grb u obliku štita s prvim bijelim od 25 bijelih i crvenih polja i vitičastim završetkom, a i nakon medijskih interpretacija austrijske odluke o zabrani ustaških zastava, ponovno je aktualizirano pitanje o grbu s prvim bijelim poljem, piše Marinko Jurasić u svojoj kolumni za Večernji list koju djelomično prenosimo.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Nino Raspudić: Tajanijev ispad još jednom pokazao bijedu briselskih institucija, snishodljivost HDZ-ovaca, okorjelost i bešćutnost titoista

Već dugo gajim sumnju kako višegodišnja briselska karijera na neke ljude ostavlja ozbiljne psihofizičke posljedice. Nakon što europsku javnost već godinama svojim ispadima zabavlja predsjednik Europske komisije Junker, sada je došao red i na pet minuta “slave” predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajanija, piše Nino Raspudić u kolumni za Večernji list, koju djelomice prenosimo.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Puzigaća: Potpredsjednik FBiH iz srpskog naroda bi trebao biti iz SNSD-a, ali to je stvar dogovora

Mislim da će potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine iz srpskog naroda biti izabran iz SNSD-a. To je moje mišljenje i stav stranke, rekao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Drago Puzigaća, dopredsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH u dosadašnjem sazivu i novoimenovani izaslanik u Dom naroda Parlamenta FBiH iz Srpske liste iz Hercegbosanske županije, prenosi Oslobođenje.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed