Subota, 16 Ožujak 2019

Od 1. svibnja zabranjen uvoz starih automobila

Od 1. svibnja, u Bosnu i Hercegovinu neće se moći uvoziti vozila iz Europske unije koja ne ispunjavaju Euro 5 standarde, odlučilo je Ministarstvo prometa i komunikacija BiH. Identična odluka donesena je i prije tri godine, a odnosila se na zabranu uvoza automobila standarda ispod Euro 4. 

Više...

AID vodi rat protiv Hrvata: Ucijenjeni Mektić ima više kaznenih prijava koje godinama stoje u ladica

Kada su nekadašnji borci Armije BiH, mudžahedini Ahmed Zuhair Handala, Ali Ahmed Ali Hamad i Abu Jemen aktivirali autobombu u Mostaru prva izjava koja se još uvijek može pronaći na internetskim arhivama CNN-a bila je ona tadašnjeg šefa diplomacije BiH Harisa Silajdžića kako su Hrvati sami sebi postavili bombu kako bi osujetili ujedinjenje policije u ovome gradu, što je klasična paraobavještajna spletka u specijalnom ratu koji se vodi prema bh. Hrvatima, piše Večernji list BiH

Više...

Obavijest voćarima iz Zavoda za poljoprivredu ZHŽ-a

Kako bi se umanjio infektivni potencijal uzročnika krastavosti jabuka (Venturia inaequalis) vlasnici nasada jabuka i krušaka trebali bi do razvojne faze tzv. "mišje uši" zaštititi voćna stabla primjenom jednog od bakrenih pripravaka: Bordoška juha Caffaro 20 WP, Nordox 75 WG, Neoram WG, Champion WP ili CUprablau Z i sl. uz dodatak mineralnih ulja Bijelo ulje, Mineralno svijetlo ulje, Premanal neu, Oviprom top ili Ovitex, navodi se u priopćenju Zavoda za poljoprivredu ZHŽ-a.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed