Ponedjeljak, 18 Ožujak 2019

Propovijed iz 2007. koja je i danas aktualna: ‘Bleiburška je tragedija, i sve ono što je slijedilo nakon toga uvod u zločin puno širih razmjera’

U petak 8. ožujka, austrijska biskupija Gurk-Klagenfurt odbila je dati dopuštenje Hrvatskoj biskupskoj konferenciji da se ove godine 18. svibnja služi misu zadušnicu na komemoraciji za žrtve Bleiburga na Lojbaškom polju u blizini Beiburga. U ponedjeljak 12. ožujka SDP-ova gradonačelnica odbila je molbu Počasnog bleiburškog voda da grad Supetar donacijom sudjeluje u gradnji cjelovitog Spomen središta žrtvama Bleiburške tragedije i to pozivajući se na odluku austrijske biskupije.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

SKB Mostar svaki dan primi 74 pacijenta

Kada se govori o zdravstvenom sustavu u Hercegovini ili čak Federaciji, onda je obično prva pomisao na dugovanja koja ima ovaj sektor, osobito SKB Mostar. HNŽ je jedina županija koja ima tri bolnice u svome zdravstvenom sustavu i najbolji je primjer kako zdravstveni sustav ne bi trebao funkcionirati, piše Večernji list BiH.

Više...

Čović: Ja ću pomoći SDA; želimo svako od 9 ministarstava, pa ćemo vidjet što ćemo dobit

“Ja ću pomoć SDA, mi želimo svako ministarstvo od njih devet u Vijeću ministara, pa vidjet ćemo što ćemo kroz pregovore uspjeti dobiti” komentirao je danas predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavu Bakira Izetbegovića na press konferenciji održanoj uoči 35. sjednice HDZ-a i sjednice Središnjeg odbora stranke, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed