Srijeda, 20 Ožujak 2019

Brammertz: ‘Postoji šansa da se odgovornost Beograda utvrdi na suđenju Stanišiću i Simatoviću’

Glavni tužitelj Mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) Serge Brammertz izjavio je u srijedu u Den Haagu kako je vrlo zadovoljan presudom kojom je čelnik bosanskih Srba, ratni zločinac Radovan Karadžić osuđen na doživotni zatvor, istaknuvši kako je pravorijek prizivnog vijeća u najvažnijim elementima potvrdio njegovu odgovornost za najteže ratne zločine u BiH.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kardinal Vinko Puljić: Hrvati u Bosni i Hercegovini doživljavaju se prevareni i izigrani u svojim pravima

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, 20. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru započela je svoje 75. redovito zasjedanje. Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva, Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije BiH te Misijske središnjice i PMD BiH, a razgovarat će i o obiteljskom pastoralu te aktualnim društvenim problemima i izazovima.

Više...

Kriv je: Karadžić osuđen na doživotni zatvor!

Mehanizam za međunarodne kaznene sudove (MMKS) u srijedu je izrekao pravomoćnu presudu Radovanu Karadžiću za genocid i druge zločine počinjene u BiH u razdoblju između 1992. i 1995. godine. Sudac je rekao da je Karadžić kriv za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja te ga osudio na doživotni zatvor.
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed