Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019

Kardinal Puljić za Hrvatski katolički radio: U Međugorju je najjači sakramentalni život

Tri sveska Kronike kardinala Vinka Puljića, 25 godina njegove pastirske službe, sudjelovanje u konklavama za izbor pape, nedobivanje dopuštenja za slavljenje mise na Bleiburgu, sudjelovanje na susretu o zaštiti maloljetnika u Crkvi u Vatikanu, pitanje Međugorja te Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH, teme su o kojima je u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija razgovarala urednica mr. Tanja Popec s predsjednikom BK BiH vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem.

Više...

Država napokon objavljuje rat raku! Poznati onkolog otkriva detalje plana koji će uskoro zaživjeti, a na njemu je godinama radilo 150 hrvatskih stručnjaka

Predstojnik Klinike za onkologiju i radioterapiju KBC-a prof. dr. sc. Eduard Vrdoljak, predsjednik Povjerenstva za izradu Nacionalnog plana protiv raka Ministarstva zdravstva, proteklih tridesetak mjeseci zajedno s gotovo 150 vodećih medicinskih i nemedicinskih stručnjaka različitih disciplina radi na Nacionalnom planu borbe protiv raka, pošasti koja je, kada se usporedimo s drugim zemljama EU, posebno teško pogodila Hrvatsku; puno je novootkrivenih bolesnika od te teške bolesti, a i preživljenje je puno lošije nego u nekim drugim zemljama.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed