Subota, 09 Ožujak 2019

Fra Zvonko Tolić: Masovni dolasci Hrvata na svete mise u Stuttgartu fasciniraju mnoge Nijemce

"Hrvatske katoličke misije nemaju samo pastoralnu ulogu, one su centri svih događanja Hrvata" – ističe voditelj Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart Zentrum fra Zvonko Tolić, koji je 2010. godine došao na službu dušobrižnika u Stuttgart, a godinu dana kasnije imenovan je voditeljem zajednice koja je posvećena blaženom kardinalu Alojziju Stepincu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Papa Frane: Idolopoklonstvo je stav srca kada nešto više volite jer je ugodnije, negoli Gospodina

Kada se čovjek okreće natrag, gubi smjer – rekao je papa Frane na misi u Domu svete Marte osvrćući se na prvo čitanje današnje liturgije, iz Knjige Ponovljenog zakona (Pnz 30,15-20). Radi se o dijelu govora kojim je Mojsije pripremao narod za ulazak u Obećanu zemlju, stavljajući ga pred izazov izbora između života i smrti. To je apel na našu slobodu – rekao je Papa i istaknuo – Važne su tri Mojsijeve misli: prva „ako se srce tvoje odvrati“; druga „i ne poslušaš“ i treća „i budeš se klanjao drugim bogovima i njima iskazivao štovanje“.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Velečasni Sudac: Čovjek koji na brzinu želi do cilja, teško može prepoznati kvalitetu

Zasićenost koja danas vlada kod ljudi postaje sastavnim dijelom života. Ona se očituje u svim aspektima života, a ponajprije u medijskom informiranju, te rađa brzinom i površnošću. U svijetu u kojem je svima potrebno sve više i više informacija ponovno otkrivamo vrijeme, jer ga toliko trošimo saznajući novosti, ali ne znamo što se točno događa. Što više, što brže i, po mogućnosti, sve odjednom temeljni je način na koji se danas nude vijesti.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed