Radio Ljubuški

Radio Ljubuški

Neprekinuta veza - povezujuće roditeljstvo iza rešetaka

U Požegi, u jedinoj ženskoj kaznionici u Hrvatskoj, uz financijsku pomoć Ministarstva pravosuđa, udruga Roda, u sklopu projekta "Neprekinuta veza - povezujuće roditeljstvo iza rešetaka", uredila je sobu za posjet djece majkama na odsluženju zatvorske kazne.

  • Objavljeno u Svijet

Trump obnovio sankcije Sj. Koreji zbog 'izvarnedne prijetnje'

Američki predsjednik Donald Trump produljio je za još godinu dana sankcije Sjevernoj Koreji pozivajući se na "izvanrednu prijetnju" nuklearnog oružja te zemlje, samo deset dana pošto je rekao da iz Pjongjanga više nema opasnosti. Sankcije na snazi od 2008.,  obnavljaju se izvršnom uredbom.

  • Objavljeno u Svijet

Borkum - otok na kojem se događa energetska revolucija

Borkum - otok na sjeverozapadu Njemačke površine jedva preko 30 četvornih kilometara specifičan je po mnogo čemu. Da bi se iz Hrvatske došlo do njega, gotovo sigurno ćete morati promijeniti barem tri prijevozna sredstva. U našem slučaju, bila je riječ o zrakoplovnom putu do Bremena, zatim autobusnom prijevozu do lučkog gradića Emdena iz kojeg onda trajekt vozi do Borkuma. Ugodna dvosatna vožnja kroz dugačak kanal s kojeg se čitavim putem pogled pruža istočno na Njemačku, a zapadno na Nizozemsku.

  • Objavljeno u Svijet
Pretplati se na ovaj RSS feed