Svijet

Hrvatskoj nedostaje više od 10.000 radnika

Hrvatskoj nedostaje više od deset tisuća radnika. Vlada zbog potreba tržišta, ali i odljeva stanovništva, neprestano povećava kvote za strance, ali oni ne dolaze u očekivanom i potrebnom broju.

Apel poslodavaca nakon što je Hrvatska pala iza Srbije: Trebamo hitne promjene

Nakon što je objavljeno izvješće o globalnoj konkurentnosti po kojem je Hrvatska pala čak iz Srbije, poslodavci su naglasili potrebu za što hitnijim promjenama kako bi se gospodarstvo konačno pokrenulo. U suprotnom, Hrvatsku čeka nastavak agonije, sve veća neatraktivnost za ulaganja, odsutnost s globalnih tržišta, nastavak odlaska radnika u najboljim godinama, kao i daljnji gubitak političke relevantnosti.

20. listopada 1941. Marko Orešković – što niste znali o suradnji četnika i partizana u NDH?

Starija generacija sigurno se sjeća da su učili u školama Jugoslavije da su istaknutog vođu komunista i „narodnog heroja“ Marka Oreškovića ubili fašisti (četnici). Bila je to ideološka laž. No, suprotno tvrdnjama komunističke historiografije, nisu četnici ubili Marka Oreškovića-Krntiju. Njegove ubojice bili su komunisti Srđan Rodić, Dušan Jovičić i Jovica Šipka, članovi KPJ ćelije u Očijevu kod Drvara, koji su prethodno sudjelovali u masakrima Hrvata i muslimana koji su počeli ustankom 1941. godine.

20. listopada 1988. Ante Gabrić – čudesne priče najvećeg hrvatskog misionara

Na današnji dan 1988. u Indiji umro je otac Ante Gabrić, vjerojatno najveći hrvatski misionar. Pokopan je po svojoj želji u misijskoj postaji „Mariapolli”. Na sprovodu je bilo oko 20.000 katolika, muslimana i hindusa. Pokopan je s šakom hrvatske neretvanske zemlje iz Metkovića i s bočicom Jadranskog mora. 

Nino Raspudić: Tko stoji iza protivljenja prosvjedu u Vukovaru?

Nakon što je prošao famozni dan D, 13. listopada, kojeg su HDZ-ovci valjda proveli pod dekicom, uz spuštene rolete, kao najavljeni smak svijeta, i nakon što su se slegli prvi dojmovi, čini se kako je sva politička fama oko prosvjeda u Vukovaru bila puki proizvod paranoje HDZ-ovih čelnika, piše Nino Raspudić u kolumni za Večernji list.

Pretplati se na ovaj RSS feed