Svijet

21. srpanj 1899. - Rođen Ernest Hemingway

Amerikanac Ernest Hemingway osebujna je pojava u književnosti prve polovine 20. stoljeća. Željan uzbuđenja i avantura intenzivno je proživljavao svoj život.

Biskup Uzinić: Kako bi bilo lijepo da se i u Crkvi svatko može osjećati dobrodošlo!

Betanija etimološki znači „kuća siromašnih“. U takvoj kući svi mogu biti ono što jesu, bez straha kako će to drugi razumjeti i što će drugi na to reći. Kako bi bilo lijepo da se i u Crkvi svatko može osjećati dobrodošlo i prihvaćeno! I biti ono što jest! I kad bi svi mogli i htjeli govoriti iskreno! I nitko se ne bi bojao što reći i kako će to drugi razumjeti!

16. nedjelja kroz godinu (C), 2019.

Papa Franjo nametnuo stegovne mjere američkom biskupu

Papa Franjo naredio je da se poduzmu stegovne mjere protiv američkog biskupa Michaela Bransfielda nakon istrage optužbi za seksualno uznemiravanje i loše upravljanje financijama, objavio je Vatican News.

Verbum objavio Veliku Bibliju u stripu, svjetski bestseler preveden na gotovo stotinu jezika

Hrvatskim čitateljima svih generacija upravo je postala dostupna Velika Biblija u stripu po mnogima najbolja i najkompletnija ilustrirana Biblija u atraktivnoj formi stripa, koju je ovih dana na hrvatskom jeziku objavila nakladna kuća Verbum. Knjigu su danas na konferenciji za medije predstavili glavni urednik nakladne kuće Verbum mr. Petar Balta i direktor Verbuma dr. Miro Radalj.

Pretplati se na ovaj RSS feed