Svijet

Ove godine božićnicu očekuje 73 posto zaposlenih Hrvata

Bilo da je riječ o bonusu zbog dobrog poslovanja tvrtke, alatu za zadržavanje ili načinu za privlačenje novih radnika, poslodavci u Hrvatskoj tradicionalno svojim zaposlenicima isplaćuju božićnice. Lani je, primjerice, 69 posto zaposlenih dobilo prigodnu nagradu za Božić, a ove godine očekivanja zaposlenih Hrvata su se povećala te ih gotovo tri četvrtine od svojih kompanija očekuje “poklon pod bor”.

Dr. sc. Ante Nazor: “Ne bi bilo mirne reintegracije bez vojnih pobjeda Hrvatske vojske i policije ’95” - video

Na jučerašnji dan prije 20 godina umro je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman. Prisjetili su ga se njegovi suradnici i političari. I dok u HDZ-u ističu njegove neupitne zasluge u stvaranju države, oporba upozorava i na propuste – osobito u pretvorbi i privatizaciji. Kakva je bila Tuđmanova politika, kakva je Hrvatska 20 godina poslije?

Tuđman se zauzimao za slobodnu i samostalnu Hrvatsku i za hrvatski narod u BiH

Kandidatkinja HDZ-a za novi predsjednički mandat Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u utorak, nakon što je obišla rodnu kuću prvog predsjednika Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, da je on jedan od najvećih hrvatskih velikana, vizionara i stratega te ga smatra učiteljem od čijeg puta neće odustati.

Pretplati se na ovaj RSS feed