Svijet

Luka Vuco: Sotonski otrov je pogonsko gorivo osvajanja

Iz knjige za povijest u Srbiji djeca uče da su Hrvati južno od Zagreba do Dubrovnika Srbi kao i svi Bošnjaci, i naravno, Crnogorci. Ne znam jesu li na tom spisku „Južni Srbi,“ kako oni zovu Makedonce.

Velečasni Zlatko Sudac: Svi kršćani obvezni su - biti Sveti

Htio bih vikati na uši kršćanima: „Agnosce, christiane, dignitatem tuam!" – „Kršćanine, postani svjestan svojeg dostojanstva!" Naša Raspeta i Uskrsla Ljubav treba duše koje će potpuno prirodno i uz veliko sebedarje u svijetu živjeti u potpunosti kršćanskim životom. Poziv kršćana je poziv Svetosti. Svi kršćani, upravo zbog toga što su kršćani, obvezni su, koje god mjesto zauzimali, što god činili, na kojem god mjestu živjeli – biti Sveti.

Prijateljstva

Kroz život koracamo sami. Počesto naš život nalikuje Kristovom križnom putu. Nevolje nas prigibaju k zemlji, a pokatkad padnemo i mislimo da ne možemo dalje. Nađe li se putem Veronika da nam obriše lice, dobivamo snagu za dalje, znajući da ipak nismo sami. Veronike na našem putu oni su koji nas vole, i kojih samo ljubav može nagnati da ne gledaju izlažu li sebe radi nas.

Pretplati se na ovaj RSS feed