Svijet

Na današnji dan braneći Vukovar poginuo heroj Blago Zadro

Heroj s Trpinjske ceste, koji je sa svojim suborcima uništio desetke tenkova, Blago Zadro poginuo je 16. listopada 1991. godine. Točno 32 dana kasnije, srpski zločinci su slomili branitelje Vukovara, čija se obrana počela lomiti Zadrinom pogibijom, koji je za nešto više od dva mjeseca postao jedan od legendarnih vukovarskih zapovjednika.

Milijuni Kineza na godišnjem, moramo se prilagoditi

U "Zlatnom tjednu" kada obilježavaju nacionalni praznik Kinezi masovno odlaze na godišnji odmor. Čak sedam i pol milijuna putuje u inozemstvo. Dio njih dolazi i u našu zemlju. Ove bismo ih godine mogli ugostiti oko 300.000, a broj bi bio još veći da se olakša vizni režim i uvedu izravne linije.

Dosad najveća kazna teleoperatoru izrečena HT-u

Pravomoćnom presudom Visokog prekršajnog suda Hrvatski Telekom kažnjen je s 28,1 milijun kuna. Riječ je o dosad najvećoj kazni izrečenoj telekomunikacijskom operatoru u Hrvatskoj.

Senzacionalno otkriće kod Vinkovaca: Pronađena rimska kola s konjima

Gradski muzej Vinkovci i Institut za arheologiju iz Zagreba predstavili su danas na lokalitetu Jankovačka dubrava, kod sela Stari Jankovci nedaleko Vinkovaca, izuzetan arheološki nalaz rimskih kola (dvokolice, lat. cisium) s upregnutim konjima koja su dio pogrebnog rituala bogate rimske obitelji, a arheolozi nalaz datiraju u 3. stoljeće poslije Krista.

Pretplati se na ovaj RSS feed