Svijet

Srbija na korak do novih izvanrednih izbora: Vučić kontrolira medije, slaba oporba traži poštene izbore

Srbija bi u prvoj polovici ove godine ponovno mogla imati izvanredne parlamentarne izbore, a na to ukazuju neslužbene najave u tisku, objave istraživanja o rejtingu političkih stranaka te najbliži suradnici srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, a na koncu i sam Vučić, dok s oporbene scene istodobno stižu poruke da izbore treba bojkotirati jer ne postoje pošteni i demokratski uvjeti.

Pobačaj je prošle godine bio najveći uzrok smrti u svijetu, s više od 41 milijuna ubijene djece!

Pobačaj je bio najveći uzrok smrti u svijetu 2018. godine, s više od 41 milijuna djece ubijene prije rođenja, izvještava Worldometers. Do 31. prosinca 2018. tijekom godine izvršeno je oko 41,9 milijuna pobačaja, objavio je Worldometers. Nasuprot tome, u 2018. godini od raka je umrlo 8,2 milijuna ljudi, 5 milijuna od pušenja, a 1,7 milijuna od HIV / AIDS-a.

Tema dana: Kako se boriti protiv lažnih vijesti?

Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a raspravljali su u ponedjeljak u Bruxellesu o akcijskom planu za borbu protiv dezinformiranja, što s obzirom na predstojeće europske izbore, predstavlja jedan od većih izazova.

Relković: U politiku se uvodi mržnja, od toga nema koristi

Što se krije iza žestokog napada Nikole Grmoje na premijera Plenkovića prošlog tjedna u Saboru, koji je zamalo kulminirao fizičkim obračunom. O tome je u Studiju 4 govorio politički analitičar Ivica Relković.

Mještani Sućurja dobili liječnicu iz Makedonije

Sućuraj na Hvaru od ponedjeljak ima liječnicu, mladu Makedonku koja se javila na natječaj koji je otvoren ljetos i na koji se dosad nitko nije javljao, bez obzira što se osim plaće i stana nudio i godišnji bonus od 50 tisuća kuna, doznaje se u ponedjeljak navečer  od ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomira Petrica.

Pretplati se na ovaj RSS feed