Saša nosi križ od Rijeke do Zagreba: Ako ima za avione, mora biti i za bolesnu djecu

Saša nosi križ od Rijeke do Zagreba: Ako ima za avione, mora biti i za bolesnu djecu

"Želim da ova Vlada zagrabi u isti bunar u kojem je našla 500 milijuna USD za kupnju borbenih zrakoplova i napuni fond za rijetke lijekove s barem 10 posto tog iznosa", poručuje Saša Pavlić. Frustriran činjenicom da ima za avione, a da je u fondu za rijetke bolesti tek 20 tisuća kuna, odlučio je nositi križ od Rijeke do Zagreba. "Odlučio sam napraviti križ koji nosim u Zagreb dragim vođama ovog naroda, nosim ga za svu onu djecu i roditelje koji slušaju da nema novca za liječenje, a za 3 milijarde kn za avione ima", kaže Saša koji je na Veliku subotu krenuo pješice, starom cestom prema Zagrebu. 

Putem ga dočekuju ljudi, daju mu hranu i smještaj, neki čak i novac. Saša, kojemu je želja i poruka "da se više nikada ne dogodi da neko dijete u Hrvatskoj nema lijeka za svoju bolest". 

Na svome putu Saša objavljuje postove na Twitteru. "Smrznuo sam se, forma mi je nikakva, ali bar ću pokušati i tog dana kada dođem na vaganje duše kad me budu pitali što si učinio kad su se kupovali avioni umjesto lijekova, moći ću reći barem sam pokušao".

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka