Uskrs radio ljubuski2xl

Generalu Glasnoviću blokiran profil na Facebooku: ‘Toliko o slobodi govora’

Generalu Glasnoviću blokiran profil na Facebooku: ‘Toliko o slobodi govora’

“Dragi prijatelji, Facebook mi je blokiran prošli tjedan. Dok se istina sustavno blokira ili iskrivljuje, internetom i dalje haraju jugozomboidi i boljševički sotonisti s lažnim profilima. Toliko o slobodi govora!!!”, napisao je neovisni saborski zastupnik, general Željko Glasnović na Twitteru.

Podsjetimo, dr. sc. Igor Peternel, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) upozorio je krajem prošle godine na brojne blokade na Facebooku zbog lažnih prijava.

Istaknuo je da pripadnici ‘nevladinih udruga’ lažno prijavljuju jer su shvatili kako se može ratovati protiv neistomišljenika.

“Riječ o dobro organiziranoj bandi podmladaka stranaka i njihovih pridruženih članova te pripadnika ‘nevladinih udruga’ koje su shvatile kako se može ratovati protiv neistomišljenika,” kazao je gostujući u Bujici na Z1 televiziji potpredsjednik HHO-a.

Dodao je da se radi o špranci prema kojoj se 10, 20, 30 ljudi okomi na neku javnu ili privatnu osobu i šalje određene pritužbe koje su zapravo klikanje određenog sadržaja i uglavnom su lažne.

“Očekujem da to neće prestati jer im se to svidjelo, uzelo je maha i pokazalo se učinkovito! Kako se priča, u sve je upletena mladež SDP-a i neki GONG-ovci…”, rekao je Peternel.

Facebook pojedinim, očito pomno odabranim medijima, nastavio je Peternel, daje certifikat ‘Trust’ poput Večernjeg, Jutarnjeg i Indexa, koji su time označeni kao mediji kojima se vjeruje.

“Zašto čak i premijer Plenković ima problema s objavama i zašto mu se skidaju, a Index nema takvih problema, to bi se Vlada trebala zapitati… U svakom slučaju, to je sramota za državu. Blokirani su mnogi mediji koji ne bi trebali biti”, kazao je tada dr. Peternel.

U to je vrijeme i Narod.hr također bio blokiran na Facebooku.

Facebook trenutačno trese veliki skandal vezan uz otkrivanje korisničkih podataka.

Izvor: narod.hr

na vrh članka