Žena iz Ploča za koju se sumnja da ima ospice upućena u dubrovačku bolnicu

Žena iz Ploča za koju se sumnja da ima ospice upućena u dubrovačku bolnicu

Zbog simptoma, odnosno kliničke slike koja upućuje na ospice jedna je žena iz Ploča u subotu poslana u dubrovačku bolnicu, potvrdio je voditelj Odjela za epidemiologiju Opće bolnice Dubrovnik Stjepan Đuričić.Lokalni portali pišu kako je žena iz Komina kod Ploča u petak navečer primljena na hitan medicinski prijam u Pločama zbog povišene temperature i osipa po tijelu, pa ju je zbog sumnje da je zaražena ospicama u subotu ujutro obiteljska liječnica uputila na zarazni odjel dubrovačke bolnice. Pacijentica je, navodno, prije tjedan dana boravila u dubrovačkoj bolnici kao onkološki bolesnik.

Ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Marijo Bekić izjavio je u petak kako je potvrđena sumnja na ospice kod dvije osobe koje su u četvrtak hospitalizirane u dubrovačkoj Općoj bolnici, pa je time ukupan broj oboljelih narastao na šest, a još se kod dvije osobe sumnja na zarazu tim virusom. Bekić je istaknuo kako bolnica bilježi dva slučaja sumnje na ospice dnevno. "Ni dva pacijenta kojima su ospice potvrđene ni dva pacijenta pod sumnjom nisu djelatnici bolnice, ali su bili u bolnici", objasnio je. Napomenuo je kako je troje prvih pacijenata pušteno kući, a u subotu bi trebao biti pušten i četvrti.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u petak je rekao kako se u Dubrovniku poduzimaju ozbiljne mjere kako ne bi došlo do širenja epidemije. "Sve što je više od tri oboljela može se nazvati epidemijom. To je relativno mali broj, ali zabrinjava zbog niske procijepljenosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i objektivni rizik postoji", izjavio je Kujundžić.

Hrt.hr

na vrh članka