HRT maknuo Karolinu Vidović Krišto iz emisije Dobro jutro, Hrvatska

HRT maknuo Karolinu Vidović Krišto iz emisije Dobro jutro, Hrvatska

Dva tjedna nakon emisije “Dobar dan, Hrvatska” koju je uređivala Karolina Vidović Krišto i u kojoj je, kao gost emisije, Igor Vukić govorio o svojoj novoj knjizi “Radni logor Jasenovac”, urednicu Vidović Krišto snašla je sankcija, javlja Večernji list.

Igor Vukić: “Zbog istraživanja istine o Jasenovcu komunisti su zatvorili i dr. Tuđmana”

Skupina intelektualaca nakon HRT-ovog ograđivanja od Vukićeva gostovanja, uputila peticiju državnom vrhu: ‘Za slobodu istraživanja i predstavljanja rezultata istraživanja’

Naime, pošto je 4. lipnja krenula HTV-a ljetna shema u kojoj više nema dnevne popodnevne emisije “Dobar dan, Hrvatska”, vodstvo HRT-a odlučilo je Karolinu Vidović Krišto maknuti iz druge emisije u kojoj je također radila, a to je “Dobro jutro, Hrvatska”. U toj je jutarnjoj emisiji, naime, da sada radila rubriku Skener. Više neće.

Da je Vidović Krišto maknuta iz HTV-ove jutarnje emisije potvrdili su za Večernji list s HRT-a.

(FOTO) Ivica Maštruko na Programskom vijeću HRT-a: ‘Radi se o porastu nacionalizma i religijskog fundamentalizma’

Prof. Matko Marušić: Napadi na Vukića i Vidović Krišto su komunistički napad na slobodu znanstvenoga istraživanja i slobodu govora

“Obavještavamo vas kako je riječ o uredničkoj odluci te će kolegica Karolina Vidović Krišto raditi druge zadatke, u skladu s njezinim ugovorom o radu i potrebama poslodavca”, stoji u odgovoru koji je poslan s HRT-a.

Podsjećamo, sporna emisija u kojoj je gostovao i svoje stavove iznosio Igor Vukić emitirana je 30. svibnja, a samo dan kasnije HRT je poslao javno priopćenje u kojem se ograđuje od stavova izrečenih u toj emisiji.

Zatim je za 4. lipnja, zbog iste emisije, bila sazvana izvanredna sjednica Programskog vijeća HRT-a na kojoj je prisutno programsko, uredničko, i poslovno vodstvo HRT-a skoro dva sata imalo prilike slušati oštre i argumentirane kritike i osude, ne samo na emitiranu emisiju koja je digla dosta prašine i na rad Karoline Vidović Krišto, već i na samu uređivačku politiku kuće koja je tako nešto omogućila.

Izvor: narod.hr/Večernji list

na vrh članka