Tko je Bruno Kovačević – novi glavni urednik svih HRT-ovih televizijskih programa

Tko je Bruno Kovačević – novi glavni urednik svih HRT-ovih televizijskih programa

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić na prijedlog ravnatelja poslovne jedinice Program Renata Kunića imenovao je Brunu Kovačevića za glavnog urednika programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i međunarodnog televizijskog programskog kanala, Elianu Čandrlić Glibota za glavnu urednicu programa Hrvatskog radija i Andreju Arežinu Grgičević za glavnu urednicu portala i nelinearnih medijskih usluga, objavljeno je na internim mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije.

Kako se ističe u obavijesti, imenovanje novih glavnih urednika televizijskih i radijskih programa i portala koji su stupili na dužnost 21. lipnja uslijedilo je na temelju javnoga natječaja raspisanoga početkom svibnja ove godine i nakon pribavljenoga mišljenja novinara i drugih zaposlenika koji kreativno sudjeluju u stvaranju programa.

 

Na posljednjem raspisanom natječaju HRT je pozvao kandidate da se prijave za radno mjesto urednika za sva četiri televizijska programa HRT-a, kao i međunarodnoga televizijskoga programa te za radna mjesta urednika u tri programa Hrvatskoga radija, međunarodnoga radijskog programa te za urednika Informativnoga medijskog servisa Hrvatske televizije (IMS – HTV) i urednika Informativnoga medijskog servisa Hrvatskoga radija (IMS – HR).

Osim toga, bio je raspisan je i natječaj urednike HRT-ovih lokalnih radiopostaja: Radija Knin, Radija Pula, Radija Zadar, Radija Dubrovnik, Radija Rijeka, Radija Split, Radija Osijek i Radija Sljeme.

Bruno Kovačević – zaposlen na HRT-u od 1992.

Bruno Kovačević diplomirao je na Kineziološkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Sportskome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV) zaposlen je od 1992. godine. Bio je stalnim suradnikom CNN-a u emisiji World Report od 1992. do 1994. godine, a potom urednikom Sportskoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV) od 2002. do 2004. i od 2007. do 2011. godine. Bruno Kovačević bio je i glavnim urednikom Hrvatske televizije (HRT – HTV) od 2011. do 2012. godine te potom do 2016. godine rukovoditeljem Produkcijskoga odjela Sport Hrvatske radiotelevizije, navodi HRT.

Kao nositelj organizacije velikih sportskih projekata Hrvatske radiotelevizije sudjelovao je među ostalim u prijenosima Olimpijskih igara iz Nagana, Sidneyja, Salt Lake Cityja, Atene, Torina te Pekinga i Vancouvera. Bio je i glavnim urednikom projekata na svjetskim prvenstvima u skijanju u St. Moritzu, Bormiu, Val d’ Isereu, Garmisch Partenkirchenu i Schladmingu, na svjetskim nogometnim prvenstvima u Japanu, Koreji i u Južnoafričkoj Republici te na Europskome nogometnom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

Ostvario je stotine emisija i izravnih televizijskih sportskih prijenosa, a autorom je i nekoliko dokumentarnih filmova o hrvatskim sportašima.

Za dokumentarni je film o paraolimpijskoj sportašici Ani Sršen 1997. godine dobio treću nagradu za strani dokumentarni film u Bugarskoj. Veliko zanimanje pobudio je i njegov film o stolnotenisačici Sandri Paović iz 2009. godine. Osobito su mu zapaženi filmovi o najtrofejnijoj hrvatskoj sportskoj obitelji Kostelić Dnevnik pobjednika iz 2002. godine i Gnothi Seauton iz 2015. godine koji je osvojio prvu nagradu Gold Remi Award na međunarodnome festivalu dokumentarnoga filma Worldfest u Houstonu.

Bruno Kovačević dobitnikom je priznanja Hrvatskoga olimpijskog odbora (HOO) za najboljega promicatelja hrvatskoga sporta u svijetu 2003. godine te Godišnje nagrade Hrvatske radiotelevizije 2008. godine.

Izvor: Narod.hr

na vrh članka