Na ispraćaju Anđelka Leke obitelj, ruski veleposlanik Azimov i gradonačelnik Bandić

Na ispraćaju Anđelka Leke obitelj, ruski veleposlanik Azimov i gradonačelnik Bandić

Prekjučer u rano poslijepodne na zagrebačkom groblju Mirogoj legendu hrvatskog hotelijerstva Anđelka Leku na posljednji su počinak ispratili obitelj i uski krug bliskih prijatelja. Među najbližima bili su i ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koje se u hotelu Sheraton moglo vidjeti na redovitim druženjima i ručkovima s pokojnim Anđelkom Lekom. 

Ruski veleposlanik ne krije da ga je s doajenom hotelijerstva u Hrvatskoj vezalo iskreno i čvrsto prijateljstvo te da ga je njegova smrt jako potresla, piše Večernji list BiH.

"Anđelka sam upoznao prvog dana kad sam stigao u Hrvatsku. U njegovu sam Westinu i živio prva četiri mjeseca. Bio je iznimno sposoban, inteligentan i mudar, ali i samozatajan čovjek, koji je više volio biti u drugom planu. Hrvatsko društvo zbog toga možda i nije svjesno da je otišao čovjek kakvih je vaša zemlja malo imala. Bio je izniman poslovni čovjek, krenuo je od nule i stvorio hotelski imperij, ali po svojim je sposobnostima mogao biti i na najvišim državnim funkcijama. Šteta što nije imao takvih ambicija", kaže Azimov. 

Komemoracija za bivšeg vlasnika HUP-a Zagreb održat će se danas u Sheratonu, koji je Leko sa svim svojim hotelima u Zagrebu i Dubrovniku nedavno prodao Adrisu.

Pogled.ba

na vrh članka