Plenković: ''Izigravanje ciljeva i duha Daytonskoga mirovnoga sporazuma nije dobro"

Plenković: ''Izigravanje ciljeva i duha Daytonskoga mirovnoga sporazuma nije dobro"

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade su, među ostalim, konačni prijedlozi zakona o žičarama, o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom promet, prijedlog zakona o ovlasti Vlade da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora i prijedlog odluke o određivanju Referentnog centra za more.

Na početku sjednice, premijer Andrej Plenković se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji na obilježavanju Dana neovisnosti, kao i dana otvorenih vrata u Saboru za koji je ocijenio da je bio jako dobar.

Premijer se osvrnuo na izvješće o radu Vlade koje je podnio u Saboru. Zahvalio je svim ministrima na doprinosu. 'Mislim da smo na cjelovit način poslali poruke onoga što radimo, analizirali stanje, izdvojili postignuća, izdvojili smjer djelovanja u budućnosti i mislim da je ozbiljnost pristupa i cjelovitost informacija koje smo dali zastupnicima dobar način predstavljanja onoga što radimo, rekao je.

Komentirao je sastanak s glavnim tajnikom NATO-a, s kojim je razgovarao o statusu i budućnosti hrvatskoga članstva u tom Savezu, i izbore u BiH. 'Izigravanje ciljeva i duha Daytonskoga mirovnoga sporazuma nije dobro, ni korisno. Nadamo se da će se u vremenu pred nama, čemu ćemo aktivno pridonijeti, pronaći zakonsko rješenje koje će osigurati legitimnu zastupljenost političkih predstavnika sva tri konstitutivna naroda u Predsjedništvu', rekao je Plenković.

Zahvalio je ministrici Gabrijeli Žalac i svima koji su sudjelovali na skupu u Šibeniku na danima regionalnog razvoja. 'Mislim da je ta komunikacija dobra, čini mi se da smo toliko intenzivno u kontaktu s drugim dionicima da možemo reći da svi skupa djelujemo kao jedan tim', rekao je Plenković.

Dodao je i da će s ministrom Darkom Horvatom tijekom poslijepodneva razgovarati o održavanju sastanka o stanju u brodogradnji.

Izvor: HRT

na vrh članka