Uskrs radio ljubuski2xl

22. listopada sveti Ivan Pavao II. – koje viđenje je Bog dao papi o teškoj sudbini što čeka Europu?

22. listopada sveti Ivan Pavao II. – koje viđenje je Bog dao papi o teškoj sudbini što čeka Europu?

“Reci ovo onima koje ćeš susresti u Crkvi trećeg tisućljeća. Vidim Crkvu zahvaćenu smrtnom ranom. Dubljom i bolnijom od ove u ovom stoljeću”, riječi su Ivana Pavla II. monsignoru Longhiju izrečene 1992. godine, piše niz poznatih katoličkih tiskovina, kao i catholicherald.co.uk.

Danas je spomendan svetog Ivana Pavla II., jednog od najvećih svetaca u povijesti crkve.

Sveti Ivan Pavao II. bio je mistik. Imao je i proročke vizije.

Jedna od tih vizija odnosila se na budućnost Europe i na “islamističku invaziju”.Vijest o ovoj papinoj viziji objavljena je na predavanju mons. Maura Longhia, svećenika koji je deset godina bio u službi Kongregacije za kler, na sam spomendan svetog Ivana Pavla II. To viđenje Ivan Pavao II. je imao još 1992. godine, a papa je to Lonhiu povjerio tijekom njihovih mnogobrojnih zajeničkih šetnji.

Mons. Longhi tako navodi da mu je papa Ivan Pavao II. tijekom jedne šetnje u planinama rekao sljedeće: „Recite onima koje ćete susresti u Crkvi trećeg tisućljeća. Vidim Crkvu zahvaćenu smrtnom ranom. Dubljom i bolnijom od onih u ovom stoljeću”, kazao je Papa pozivajući se na rane komunizma, nacizma i totalitarizma, te nastavio: “Zove se islamizacija. Oni će preplaviti Europu”.

Zatim je papa nastavio i opisao mjesta i države iz kojih će krenuti invazija na Europu:

“Vidio sam horde koje dolaze od Maroka preko Libije do Egipta pa sve do istoka. Oni će izvršiti invaziju na Europu. Europa će biti poput podruma, stare relikvije, polusjene, paučine. Obiteljsko nasljeđe.”

Nakon što je vizija izašla u javnost monsignor Longhi je naglasio ove papine riječi: “Vi, Crkva trećeg tisućljeća, morate se obraniti od invazije. Ali ne oružjem – oružje neće biti dovoljno, već dosljedno življenom živom vjerom“, rekao je sveti Ivan Pavao II.

Longhi je objasnio da je papa istaknuo da se “rat neće voditi između religioznih ljudi međusobno, nego između ateista i vjernika, između onih koji su bez Boga i vjernika”.

Mons. Longhi je također rekao da je kardinal Andrzej Deskur, jedan od najbližih prijatelja Ivana Pavla II., rekao da je papa imao ‘dar vizija’: “On govori Bogu utjelovljenom, Isusu; on je vidio Njegovo Lice i također vidio je lice Njegove majke “, rekao je kardinal.

Papa Ivan Pavao II. bio je jedan od najvećih zagovornika međureligijskog dijaloga između katolika i muslimana, te je prvi papa koji je posjetio džamiju 2001., devet godina nakon vizije.

Međutim, u svojoj enciklici dvije godine kasnije ‘Crkva u Europi’ iz 2003., bivši je papa napisao da dijalog s islamom “treba provoditi oprezno, s jasnim idejama o mogućnostima i ograničenjima, te s povjerenjem u Božji plan spašavanja za svu svoju djecu”.

“Također je potrebno uzeti u obzir značajan jaz između europske kulture, s dubokim kršćanskim korijenima i muslimanskom misli”, dodao je tada Ivan Pavao II.

Izvor: narod.hr

na vrh članka