BMW povlači više od milijun dizelskih vozila, razlog je smrtonosan

BMW povlači više od milijun dizelskih vozila, razlog je smrtonosan

Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW u utorak je objavio da će povući s tržišta dodatnih više od milijun dizelskih vozila, povrh u kolovozu povučenih gotovo pola milijuna, zbog problema s ispušnim sustavom koji bi u ekstremnim slučajevima mogao izazvati požar. “U nekim dizelskim vozilima, rashladna tekućina na bazi glikola može curiti" iz neispravnog dijela koji se naziva sustav recirkulacije ispušnih plinova. To bi u kombinaciji s ostalim supstancama u sustavu moglo stvoriti rizik od požara, objavila je grupa. BMW je objavio da je kontaktirao trgovce koji bi trebali stupiti u kontakt s vlasnicima vozila s defektom kako bi dogovorili termin za pregled. 

“Modul za recirkulaciju ispušnih plinova bit će provjeren i zamijenjen ako se ustanovi da je neispravan", objavila je grupa.

BMW je u kolovozu objavio povlačenje preko 480 tisuća vozila sa sličnim problemom iz Europe i nekih azijskih zemalja. U Južnoj Koreji objavili su ispriku nakon što je ove godine u 30-ak tamošnjih automobila izbio požar. 

U današnjem priopćenju izvijestili su da su provjerama obuhvatili više dizelskih modela, utvrdivši u nekima od njih "minimalan rizik" od požara. S najnovijim povlačenjem ukupan broj BMW-ovih vozila s tim problemom u svijetu popeo se na oko 1,6 milijuna. 

Pogled.ba

na vrh članka