Todorić prenoćio u Remetincu pa ide u tužiteljstvo

Todorić prenoćio u Remetincu pa ide u tužiteljstvo

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić sinoć je dovezen u istražni zatvor u Remetincu zbog sumnje u izvlačenje više od milijardu kuna iz bivše tvrtke. Za danas se očekuje da bi ići na ispitivanje u tužiteljstvo gdje će se suočiti s optužbama. Očekuje se da će mu biti ponuđeno da iznese obranu.

Od 9 sati Todoriću su dozvoljene posjete odvjetnika. Todorić ima nekoliko opcija nakon što dođe pred suca istrage. Iako je u aferi Agrokor ukupno 15 osumnjičenih, istražni zatvor bio je odobren jedino za Todorića, čija se obrana žalila na sudsku odluku o pritvoru, ali ta žalba nije ni razmatrana jer je on bio u bijegu. Na slobodu bi, kako se doznaje, mogao izaći nakon što tužiteljstvo ispita jedinog preostalog svjedoka, ako u međuvremenu ne zatraže njegovo pritvaranje po nekoj drugoj osnovi, javlja HRT.

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić rekao je u sinoćnjoj  HRT-ovoj emisiji “Otvoreno”  da još ne postoji prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, već samo rješenje o istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. “Većina svjedoka ili svi već su ispitani. Sad je to opet opcija Državnog odvjetništva hoće li ono staviti novi prijedlog za određivanje istražnog zatvora po novoj osnovi, ali pričekajmo nekoliko dana pa ćemo znati kakva će biti sudska odluka.”

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo istragu protiv Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante i 12 Agrokorovih menadžera te revizora pokrenulo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna.

/HMS/

na vrh članka