Hrvatska kod Petrinje gradi veliki prihvatni centar za migrante: Mještani su do sada čuli samo glasine

Hrvatska kod Petrinje gradi veliki prihvatni centar za migrante: Mještani su do sada čuli samo glasine

Vlada Republike Hrvatske planira nedaleko od Petrinje, u mjestu Mala Gorica, na prostoru nekadašnjeg prognaničkog naselja izgraditi prihvatilište za tražitelje azila, javlja Jutarnji.

Prema pisanju ovog lista, još u srpnju Samostalni sektor MUP-a za schengensku koordinaciju i fondove EU donio je odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta ‘Uspostava infrastrukture i jačanje kapaciteta Prihvatilišta za tražitelje azila u Maloj Gorici u okviru Fonda za azil, migraciju i integraciju’.

Iako je prema toj odluci  već usred ljeta odlučeno da će se pored Petrinje graditi veliki prihvatni centar za migrante, te je odlučeno da će se za tu namjenu utrošiti četiri milijuna eura, tri iz EU fondova, jedan iz državnog proračuna, stanovnici Petrinje i naselja Mala Gorica još uvijek ne znaju ništa, osim glasina kako dolaze migranti.

Ivan iz Male Gorice, jedan od rijetkih koji su htjeli javno govoriti o toj temi za Jutarnji,  kaže kako se u selu već mjesecima priča da dolaze migranti.

“Nas nitko niš’ ni pital. Neću reći da se bojim, ali nije nam svejedno. Posebice kada čujem da će u naselju biti mjesta za više od 1500 ljudi. Tko zna tko će nam uskoro biti susjedi. Bit će ih više nego nas u selu”, kaže Ivan.

Izvor: narod.hr/Jutarnji.hr

na vrh članka