Kao da živimo u Jugoslaviji: Romanu Leljaku zabranili ulazak u Australiju

Kao da živimo u Jugoslaviji: Romanu Leljaku zabranili ulazak u Australiju

Vodećem slovenskom istraživaču komunističkih zločina Romanu Leljaku  zabranjen je ulazak u Australiju, na svom Facebook profilu objavio je novinar Velimir Bujanec.

“Prije sedam sati sletio je u zračnu luku u Sydneyu, s urednom vizom i slovenskom putovnicom. Izdvojili su ga na stranu i ispitivali punih pet i po’ sati! Netko ga je prijavio i poslao australskim vlastima kopije novinskih članaka, tekstove sa ljevičarskih portala u kojima ga se lažno ocrnjuje. Prijava je po svemu sudeći – došla iz Hrvatske… Skandal je još i veći, uzme li se u obzir činjenica da je Leljak već bio u Australiji i da ranije nije imao ovakvih problema”, objavio je Bujanec.

Leljak se trenutačno nalazi u hotelu, u sklopu međunarodne zračne luke i u kraćem telefonskom razgovoru potvrdio je da se vraća kući prvim slobodnim letom.

Roman Leljak je u četiri velika australska grada – Sydneyu, Melbourneu, Canberri i Perthu – trebao promovirati film i knjigu ‘Mit o Jasenovcu’.

Ako je suditi prema dosadašnjim događanjima, prijave koje trebaju rezultirati zabranama ulaska u druge države, dolaze kako bi se onemogućio govor o komunističkim zločinima.

Naime, prije Leljaka, zabranu ulaska u Australiju dobio je i Bujanec.

Zabrana ulaska u Australiju tražila se i za pjevača Marka Perkovića Thompsona, dok je filmski redatelj Jakov Sedlar imao problema pri ulasku u Australiju zbog promjene putovnice, unatoč važećoj vizi koja mu je zatim poništena.

Inače, Roman Leljak kojem je zabranjen ulazak u Australiju, novinar je i vodeći slovenski istraživač komunističkih zločina, a prije nekoliko dana izabran je i za načelnika Općine Radenci.

Velimiru Bujancu i Jakovu Sedlaru na dan putovanja poništena viza za Australiju. Razlog? Nepoznat

Jakov Sedlar nakon poništavanja vize za Australiju: ‘Nema razloga da je ne dobijem, bio sam ondje 29 puta’

Slovenija: Istraživač komunističkih zločina Roman Leljak postao načelnik Općine Radenci!

Izvor: narod.hr

Video sadržaj

na vrh članka