Nakon slučaja Đakićevog sina: Evo kakvu fotografiju su Pupovčeve Novosti objavile na naslovnici!

Nakon slučaja Đakićevog sina: Evo kakvu fotografiju su Pupovčeve Novosti objavile na naslovnici!

‘Novosti’ Srpskog narodnog vijeća zastupnika Milorada Pupovca su odlučile su posvetiti novi broj njegovom koalicijskom partneru Hrvatskoj demokratskoj zajednici zbog slučaja sina HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića.

 

Novosti SNV-a Milorada Pupovca koje se inače financiraju se iz hrvatskog državnog proračuna u visini od 3.200.000 kuna (oko 400.000 eura) godišnje, u novom broju donosi tekst Borisa Dežulovića kojeg najavljuju sljedećim riječima:

“Ugovor s đavlom Borisa Dežulovića: Šok i nevjerica!

Skoro punih trideset godina HDZ je kanonizirao NDH kao ‘izraz političkih težnji hrvatskog naroda za svojom samostalnom državom’ – a onda se obješene čeljusti zaprepastio kad je jedan mladi pavijan iz njihovih redova na Fejs stavio fotografiju ustaše s odsječenom srpskom glavom”.

Uz tekst, Novosti su priložile i fotografiju koja je ujedno i naslovnica broja tjednika, a na kojoj je prikazan prvi predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman s odrubljenom partizanskom glavom.

Podsjetimo, Ivan Đakić u ponedjeljak je na svom privatnom facebook profilu objavio fotografiju ustaše s odrubljenom glavom četnika uz koju je napisao: “Svim ‘prijateljima’ srbićima čestitam Božić”. Objava je izazvala osude javnosti, medija i političara, te su reagirale i državne institucije, zbog čega je DORH priveo mladog Đakića, koji je jednu noć proveo u pritvoru.

Izvor: narod.hr

na vrh članka