Nina Kuluz osuđena na godinu dana zatvora uvjetno zbog protupravnog odvođenja sina

Nina Kuluz osuđena na godinu dana zatvora uvjetno zbog protupravnog odvođenja sina

Nina Kuluz iz Splita osuđena je na uvjetnu kaznu zatvora od godine dana uz rok kušnje od pet godina zbog odvođenja sina Cesarea starog godinu i pol dana iz Italije od oca Alessandra Avenatija te odlaska s njim van Hrvatske u BiH. Nepravomoćna presuda objavljena je na Općinskom sudu u Splitu, javlja Slobodna Dalmacija.

Ninu Kuluz i dijete tražio je Interpol, a ona se predala 2016. godine nakon četiri godine bijega. Postupak je pokrenut kada Nina Kuluz nije postupila prema rješenjima talijanskog i hrvatskog suda iz 2012. godine, prema kojima je dječak trebao živjeti s ocem Alessandrom Avenatijem u Moncalieriju, uz zajedničko skrbništvo oba roditelja.

Podsjetimo, ranije je objavljeno kako je Općinski sud naložio Alessandru Avenatiju da mora platiti za uzdržavanje malodobnog sina Cesarea mjesečno po 1000 kuna za razdoblje od travnja 2011. godine do zaključno s lipnjem 2018. godine, što je ukupno 86.000 kuna plus zakonske zatezne kamate.

Nina Kuluz je za to vrijeme financirala i brinula za dječaka s kojim je bila pobjegla iz Italije prvo u Bosnu i Hercegovinu, a kada je stasao za školu, u Split. Prošle godine je izvršena sudska odluka te je dječak predan ocu.

Devetogodišnji dječak je otišao s ocem u Italiju sredinom prošle godine, od tada pohađa talijansku školu, a tamo se preselila i zaposlila i majka.

Izvor: narod.hr/Slobodna Dalmacija

na vrh članka