Batinić: "Pupovac nije izrijekom rekao da je spreman izaći iz koalicije"

Batinić: "Pupovac nije izrijekom rekao da je spreman izaći iz koalicije"

Predsjednik saborskog Kluba HNS-a Milorad Batinić u srijedu je, tumačeći nezadovoljstvo SDSS-a stanjem i određenim potezima vladajuće koalicije te jučerašnji sastanak HNS-a i SDSS-a, kazao da čelnik te stranke Milorad Pupovac na sastanku "nije izrijekom rekao da je spreman izaći iz koalicije".

- A treba li to očekivati, to trebate njega pitati, komentirao je Milorad Batinić novinarima u Saboru razgovore HNS-a i SDSS-a.

Ne stvaramo savez unutar vladajuće koalicije radi pritiska na Plenkovića

Naglasio je da te dvije stranke i saborski zastupnici manjina ne stvaraju novi savez unutar vladajuće koalicije radi političkog pritiska na premijera Andreja Plenkovića. "Nije riječ o tome, nego o povijesno dobroj suradnji sa svim manjinskim zastupnicima. Ne vidim tu nikakvu novu frontu, kao što se očito govori", kazao je.

Na pitanje žele li pomoći Pupovcu u konfrontaciji s desnim političkim krilom, Batinić ističe sljedeće.

- Pupovac je dovoljno jasan i argumentiran da ne treba pomoć u lobiranju za neke stvari, poput, primjerice struje koje nema u nekim srpskim mjestima. Nema nikakve nove fronte, prvenstveno razgovaramo o građanskim slobodama i ljudskim pravima, što su teme i HNS-a i manjinskih zastupnika, poručio je Batinić.

 

Pupovčev 'bojkot' koalicijskog sastanka njegove su kritike na temelju argumenata

Pupovčev 'bojkot' jučerašnjeg sastanka svih koalicijskih partnera vidi, "kao i uvijek do sada ako je i kritizirao", kao njegove kritike koje iznosi na temelju argumenata.

- No, na zadnjem sastanku nismo razgovarali o kojim je konkretnim problemima riječ, rekao je.

Inače, Pupovac u ponedjeljak nije htio dodatno pojašnjavati svoje poteze poput bojkota koalicijskog sastanka, niti tumačiti svoju raniju izjavu, nakon što je u Kaštel Starom spaljena karnevalska lutka s njegovim likom, koja je to "crta koju više ne može prijeći".

Tek je u kratko telefonski izjavio da će "svoju poziciju pojasniti kada za to dođe vrijeme i da za sada SDSS ostaje pri izjavama danim nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Izvor: HRT

na vrh članka