Kaos u Parizu: Policajci vukli krvave demonstrante po cesti

Kaos u Parizu: Policajci vukli krvave demonstrante po cesti

Francuska policija ispalila je suzavac prema maskiranim demonstrantima u centru Pariza nakon što se više tisuća ljudi okupilo na ulicama prijestolnice i ostalih gradova zbog prosvjeda zbog politike predsjednika Emmanuel Macrona. Radnički sindikati i "žuti prsluci" izašli su na ulice širom Francuske nekoliko dana nakon što je Macron iznio razne prijedloge, uključujući smanjenje poreza.

Policija je ispalila suzavac da bi rastjerala grupu maskiranih demonstranata koji su se okupili ispred sudionika tradicionalnog marša povodom 1. svibnja, prenosi Dnevni avaz.Nekoliko demonstranata s kapuljačama ili u žutim prslucima bacalo je razne predmete na policiju, a na društvenim mrežama su se pojavili užasni snimci na kojima se vidi kako policajci vuku po cesti krvave demonstrante.

Francuska policija jučer je upozorila na mogućnost sukoba s anarhistima iz krajnje desnice nakon što su putem društvenih medija pozivi upućeni ekstremistima iz grupacije "Crni blok" da izađu na ulice.

Vlasti su izrazile očekivanja da će se oko 2.000 ekstremista iz "Crnog bloka" iz raznih dijelova Francuske i Europe pojaviti na marginama tradicionalnih mitinga povodom 1. svibnja. 

Policija je prioćila da je od jutros uhićeno 88 osoba.

Pogled.ba

Video sadržaj

na vrh članka