Logo
Ispiši ovu stranicu

Argentinski zastupnik upucan pred Kongresom, njegov pomoćnik ubijen

Argentinski zastupnik upucan pred Kongresom, njegov pomoćnik ubijen

Argentinski nacionalni kongresnik ustrijeljen je jutros ispred zgrade argentinskog Kongresa, a dužnosnik provincije La Rioja koji je bio s njim u društvu je ubijen.

Dvojica nepoznatih počinitelja ustrijelili su kongresnika Radikalne stranke Hectora Olivaresa iz automobila, izjavila je argentinska policija, a prenosi Buenos Aires Times.

Njegov suradnik Marcelo Yadon, inače dužnosnik provincijskog ministarstva prometa, također je ustrijeljen.

Obojica su vozilom hitne pomoći prebačeni u bolnicu Ramos Mejia, no Yadon je podlegao ozljedama na putu do bolnice. Olivares je operiran, a njegovo stanje je zasad nepoznato, rekao je šef hitne pomoći Alberto Crescenti medijima.

Prema policijskom izvještaju, Olivares je ustrijeljen u nogu, a Yadon u trbuh. Policija ne vjeruje da je riječ o pokušaju oružane pljačke, budući da su se atentatori odmah odvezli s mjesta ubojstva.

Znakovito je da je Olivares u srijedu sudjelovao u parlamentarnoj raspravi o zakonu kojim bi se ograničio kriminal nogometnih huligana. Argentinske vlasti zasad ipak nisu utvrdile poveznicu između pokušaja atentata i rasprave u kojoj je sudjelovao.

/HMS/

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!