Kolinda iz Kanade poručila političarima: ‘Morate biti obazrivi prema onima koje susrećete, jer ćete ih susretati i na putu prema dolje’

Kolinda iz Kanade poručila političarima: ‘Morate biti obazrivi prema onima koje susrećete, jer ćete ih susretati i na putu prema dolje’

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na svečanoj večeri u društvu kanadskog premijera Justina Trudeaua i guvernerke Julie Payette u Kanadi otvorila je dušu.

Prisjetila se kanadskih dana u diplomaciji, otkrila što nedostaje Hrvatima, ali i udijelila par životnih lekcija, prenosi Dnevnik.hr.

Na svečanoj večeri nije bilo mjesta teškim temama govorilo se o prijateljskim odnosima dviju zemalja i uživalo u šparogama, janjetini, savijači od višanja i sira.

Prisjetila se Predsjednica svoje diplomatske karijere u Kanadi. Ottawu pamti po hladnoći. Svako jutro pješice je išla na posao, ali i klizala u slobodno vrijeme.

“22 kilometra u jednom smjeru, Dow Lake, pa natrag. Pa skineš klizaljke, obuješ čizme, počneš se smrzavati jer si mokar od klizanja”, prisjetila se Predsjednica.

Posebno zahvaljuje hrvatskoj zajednici.

“I da ćete raditi sa mnom i prenositi, ne svoj novac, ne tražim novac, to ću tražiti od Justina i Vlade. Ali vi, hrvatski Kanađani uložite svoju osobnost. Stvari koje ste naučili u ovoj predivnoj zemlji“, kazala je Predsjednica.

“Političari su kao perači prozora. Na putu prema gore morate biti obazrivi prema onima koje susrećete, jer ćete ih susretati i na putu prema dolje”, poručila je.

Poslala je i poruku hrvatskim medijima.

“Političarke nisu čvrste figure koje moraju nositi muška odijela da bi bile shvaćene ozbiljno. Ovo je drugi put da nosim dugu haljinu i ako se spotaknem, ne zamjerite”, rekla je.

Podsjetimo, svečanim dočekom i susretom s glavnom guvernerkom Kanade Julie Payette u Ottawi započeo je u ponedjeljak službeni posjet hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Kanadi gdje se nalazi sa suprugom.

U utorak se susrela u Torontu s poslovnim ženama i glavnim izvršnim direktoricama i investitoricama, a u organizaciji Kanadsko-hrvatske gospodarske komore, priopćeno je iz njezina Ureda.

Izvor: HRT / Narod.hr

na vrh članka