Nesvakidašnji prizor u Splitu: Voda se slijeva ulicom prema centru grada

Nesvakidašnji prizor u Splitu: Voda se slijeva ulicom prema centru grada

Zbog puknuća magistralnog cjevovoda uže središte Splita u petak ujutro je  poplavljeno, dio stambenih i poslovnih objekata je ostao bez vode ili je imaju tek malo, a iz gradske tvrtke Vodovod i kanalizacije građane pozivaju na strpljenje i poručuju kako će kvar uskoro biti otklonjen.

Tehnički direktor Vodovoda i kanalizacija Ivica Perić je za Hinu rekao kako se radi o puknuću cijevi u samom središtu grada te da se veća količina vode slila na okolne ulice zbog čega je njihova ekipa izišla na teren gdje rade na sanaciji.

- Zatvaranjem ventila nastojimo izolirati kvar kako bi spriječili daljnje istjecanje vode. Koliko će ukupno zgrada ostati bez vode sada je jako teško zaključiti, a možda čak i jedan širi dio s obzirom da se radi o magistralnom cjevovodu koji  s Ravnih njiva napaja vodospremu Marjan i šire središte grada. Nastojat ćemo da što više ljudi dobije vodu, a do tada je građanima na usluzi cisterna s pitkom vodom - rekao je Perić.

Dodao je i kako je "sigurno da će taj kvar potrajati nekoliko sati".

Iz Vodovoda i kanalizacija pozivaju građane na strpljenje i razumijevanje, a zbog poplave u središtu grada policija regulira promet.

Izvor: HRT

na vrh članka