Tomislav Horvatinčić oslobođen krivnje za smrt talijanskih supružnika; Sin poginulih: Pokazao je da je veliki lažljivac

Tomislav Horvatinčić oslobođen krivnje za smrt talijanskih supružnika; Sin poginulih: Pokazao je da je veliki lažljivac

Tomislav Horvatinčić u petak je u ponovljenom suđenju nepravomoćno oslobođen krivnje za prometnu nesreću u kojoj su u kolovozu 2011. život izgubili supružnici Francisca i Marinelle Salpietro.

Pravorijek mu je pročitala sutkinja šibenskog Općinskog suda Maja Šupe, predsjednica istog sudskog vijeća koje je Horvatinčića u studenom 2015. proglasilo krivim i osudilo ga na 20 mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine.

U toj presudi, na koju su se žalile i optužba i obrana, bilo je istaknuto da je Horvatinčić lakomisleno upravljao gliserom brzinom od 26,3 čvorova i presjekao put jedrilici na koju je naletio, slomio je, gliserom prešao preko nje pa je talijanski par bačen u more gdje su oboje zbog ozljeda i umrli.

“Spreman sam i dalje na razgovor s obitelji stradalih oko naknade štete premda sam oslobođen krivnje”, rekao je Horvatinčić.

“U svojoj obrani tijekom sudskom postupka gospodin Horvatinčić lagao je o svojoj sinkopi. Nadam se da sud neće u izricanju presude uvažiti te njegove laži i smiješne izgovore. On je na suđenju pokazao da je veliki lažljivac. Poznato je da odmah nakon nesreće nacrtao skicu kako se ona dogodila, da se tada u istrazi branio kako mu je otkazao upravljački sustav i da je rukama sa svoje jahte mahao mojim roditeljima. Ako sud uzme u obzir sinkopu, onda će se ubuće svatko za počinjenju pomorsku ili prometnu nesreću moći braniti gubitkom svijesti”, rekao je za Jutarnji list Federico Salpietro.

Izvor: Hina/ij

na vrh članka