Sestra Terezija Pervan izabrana za novu provincijsku glavaricu splitskih Služavki Malog Isusa

Sestra Terezija Pervan izabrana za novu provincijsku glavaricu splitskih Služavki Malog Isusa

Na XVI. redovitom provincijskom kapitulu splitske Provincije Služavki Malog Isusa koji se održava u samostanu Djeteta Isusa u Livnu-Žabljak, 3. srpnja pod predsjedanjem vrhovne glavarice s. M. Marije Banić, izabrana je nova Uprava Provincije.

Za provincijsku glavaricu izabrana je s. M. Terezija Pervan; za prvu savjetnicu i zamjenicu provincijske glavarice izabrana je s. M. Marcela Žolo; za II. savjetnicu izabrana je s. M. Anemarie Radan; za III. savjetnicu izabrana je s. M. Martina Grmoja; za IV. savjetnicu izabrana je s. M. Brigita Rojnica.

Izboru novog vodstva predhodila je duhovna priprava 1. srpnja koju je vodio fra Andrija Bilokapić, provincijal Male braće provincije sv. Jeronima iz Zadra. Drugi dan provincijska glavarica s. Anemarie Radan, provinciijska ekonoma s. M. Zorka Radan, te pročelnice vijeća Provincije: s. M. Jelena Marević, s. M. Sandra Midenjak, s. M. Dolores Brkić, tekst s. M. Manete Mijoč, čitala je s. M. Marcela Žolo, dale su izvještaj rada svojih vijeća kroz protekle tri godine. Trećeg dana, tj. 3. srpnja obavljen je izbor. 

Slijedi radni dio Kapitula na kojem će sestre raspravljati o temi "Ponovno krenuti od Krista - Obnovljena zauzetost posvećenog života u trećem tisućljeću", na temelju Instrukcije Kongregacije za Ustanove posvećenog života i Družbe apostolskog života, imajući u vidu karizmu Družbe i duh svoga utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera. Donijet će smjernice za život i djelovanje Provincije u ovom vremenu. Novom Vijeću čestitke sa željom da ih prati Božji blagoslov, na dobro Provincje i svih sestara.

misija / ssmi.hr/split

na vrh članka