Smijenjen šef đakovačke policije, 4 policajaca suspendirana: Ubijena ih je pet dana prije upozorila

Smijenjen šef đakovačke policije, 4 policajaca suspendirana: Ubijena ih je pet dana prije upozorila

Nakon što je prema nalogu ravnatelja policije u đakovačku policiju poslana unutarnja kontrola jer su im socijalni radnici više puta prijavili ubojicu zbog nasilnog ponašanja, ustanovljene su bitne povrede u policijskom postupanju.Stručni tim MUP-a danas je cijeli dan neumorno češljao sve papire i postupanja policije vezana uz đakovačkog ubojicu. Utvrđeni u bitne povrede u policijskom postupanju to jest da policajci nisu na pravilan način postupali sa saznanjima koja su dobili, javlja Nova TV.

Načelnik osječko-baranjske policije Ladislav Bece kaže kako je policija 17. svibnja dobila pisanu obavijest Centra o učestalim dolascima osumnjičenog u Centar te da se on ponašao verbalno agresivno.

Potvrdio je kako je došlo zbog propusta policije, zbog čega je donio odluku o smjeni Rudolfa Kolarića.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da je socijalna radnica Blaženka Poplašen pet dana prije nego je ubijena pismeno obavijestila đakovačku policiju da se Andrija Drežnjak, korisnik kojem je imenovana skrbnicom, a koji je sada osumnjičen za njeno ubojstvo, raspituje kako nabaviti pištolj. 

'Prilikom postupanja došlo je do propusta. Nisu u dovoljnoj mjeri poduzeli radnje, propustili su provođenje mjera i radnji, stoga se pokreće disciplinski postupak protiv četvorice policajaca', rekao je.

'Usporedno s kriminalističkim istraživanjem, provodimo i izvanredni nadzor. Temeljem saznanja da je PP Đakovo od Centra za socijalnu skrb dobila informaciju da je došlo do promjene ponašanja počinitelja i njegovog oca s kojim je živio u istom kućanstvu, a koji su štićenici Centra, glavni ravnatelj Policije Nikola Milina uputio je stručni tim Ravnateljstva policije i unutarnju kontrolu da provjere sva naša postupanja i saznanja koja smo imali kako smo postupali u tim slučajevima. Članovi stručnog tima već su jučer došli ovamo i počeli su razgovore s policijskim službenicima', rekao je ranije tijekom dana načelnik osječko-baranjske policije Ladislav Bece.

Pogled.ba

na vrh članka