Predsjednica promaknula 106 vojnika Oružanih snaga

Predsjednica promaknula 106 vojnika Oružanih snaga

21 časnica i 85 časnika pohvalila je i promaknula, na prijedlog ministra obrane, hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović.

U čin general-bojnika promaknut je brigadni general Boris Šerić, a u čin brigadnog generala promaknuti su brigadir Michael Križanec, brigadir Ivan Turkalj i brigadir Mijo Validžić.

Promaknuto je devet pukovnika u čin brigadira (od njih dvije pukovnica u čin brigadirke) i jedan kapetan fregate u čin kapetana bojnog broda.

U čin brigadira/brigadirke promaknuti su pukovnici/pukovnica Zdenko BobanAnte ČokolićMladen FusićMiroslav Habuda, Ivica IvančićJasminka KatonaŽeljko Marinov, Jurica MiškulinIvica PavkovićNeda Punek Gobec i Davor Stipetić, a u čin kapetana bojnog broda Luka Mihanović.

Promaknuto je 29 bojnika u čin pukovnika, od njih tri bojnice u čin pukovnice.

Promaknuta su 32 satnika u čin bojnika, od njih osam satnica u čin bojnice.

U činove viših časnika promaknuta su ukupno 74 časnika, od kojih je 13 žena.

Promaknuta su 22 natporučnika u čin satnika, od njih sedam natporučnica u čin satnice.

Promaknuto je šest poručnika u čin natporučnika, od njih jedna poručnica u čin natporučnice.

U činove nižih časnika promaknuto je ukupno 28 časnika, od kojih je osam žena.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća predsjednica je ukupno pohvalila 12 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga.

Pohvaljeni su kapetan bojnog broda Željko Jakus, pukovnica Ivanka Sakač, pukovnik Goran Nekić, bojnikDamir Spevec, bojnik Marin Domijan, satnik Alen Petrov, satnica Nataša Sambolec, časnički namjesnik Krešimir Franjić, časnički namjesnik Josip Dalić, časnički namjesnik Joso Kardum, časnički namjesnik Ante Bilić, stožerni narednik Anđelko Lipovac, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Hrt.hr

na vrh članka