Cappelli uvjerava da hrvatski turizam nije propao, ali i ističe: Mnogima će se obiti o glavu ono što su radili ove sezone

Cappelli uvjerava da hrvatski turizam nije propao, ali i ističe: Mnogima će se obiti o glavu ono što su radili ove sezone
Ministar turizma Gari Cappelli najavio je novu strategiju hrvatskog turizma koju će predstaviti za vrijeme hrvatskog predsjedanja Europskom unijom, a komentirao je i navode o propaloj sezoni.

Kada je riječ o stanju u turizmu, ministar kaže da je Hrvatska dostigla maksimum od 20 milijuna turista u sezoni.

'Nemojmo se uspoređivati s Turskom i sličnima, Hrvatska to nije i neće nikada biti', rekao je ministar u Dnevniku N1 i dodao kako se više ne može očekivati da u glavnoj sezoni imamo rast od dva, pet ili 15 posto više turista.

'Došli smo do maksimuma od 20 milijuna turista te moramo razvijati predsezonu i posezonu.'

Ističe kako stalno govori da ne možemo očekivati velika povećanja. 'S ovom infrastrukturom to je naš maksimum, a trebamo podizanje kvalitete, gledati što radimo na tržištima i da ne mislimo sumanuto da možemo u dva mjeseca zaraditi bogatstvo - mnogima će se obiti o glavu ono što su radili ove sezone', smatra ministar.

Kaže da su promijenili Zakon o kategorizaciji kako bi uvjerili male iznajmljivače da moraju podizati kvalitetu. Četiri, pet zvjezdica, kuće s bazenima i podizanje kvalitete smatra ključnim za uspjeh i navodi da su takve vile u Svetom Petru u Šumi popunjene više od 150 dana u godini.

Uvjerava da hrvatski turizam nije propao. 'Na današnji dan u Hrvatskoj je četiri posto više turista - toliko o tom Bernardićevom propadanju.'

Zaključio je i da su svi gosti dobri i da su svi kvalitetni, neovisno o visini platežne moći.

Na pitanje mogu li istupi diplomatkinje Elizabete Mađarević i napad na turiste zbog njihove boje kože u Splitu pokvariti sliku Hrvatske kao sigurne zemlje odgovara da ne i da osuđuje takve događaje. Istaknuo je da smo u odnosu na broj turista koji nam dolaze itekako sigurna zemlja.

Izvor: Tportal.hr

na vrh članka