Prosvjetari najavili prosvjed na Markovu trgu: Odbije li premijer razgovarati, slijedi - štrajk!

Prosvjetari najavili prosvjed na Markovu trgu: Odbije li premijer razgovarati, slijedi - štrajk!
Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske najavili su prosvjed za 5. rujna na Markovu trgu koji će se održati neovisno o vremenskim uvjetima, kako navode.
...Spremni smo na kišu, snijeg, sunčano, jako sunčano i promjenjivo vrijeme. Stići će ljudi koliko ih smije na Trg svetog Marka, a to je 1500. Sigurno će biti popunjeno 27 autobusa iz cijele Hrvatske. Organizacija kolone i okupljanje će biti na Trgu Republike Hrvatske od 10 do 11 sati', rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec na konferenciji za novinare te dodao da se nada da će ih onda primiti i premijer Andrej Plenković, prenosi RTL.

Podnijeli su zahtjev za sastanak s premijerom Plenkovićem također 5. rujna u 12.30. Računaju da će se sastanak održati 'ako je predsjedniku Vlade stalo da riješi problem povišica u sustavu obrazovanja'.

Ako ne bude htio razgovarati s njima, oni će 9. rujna najaviti štrajk do ispunjenja zahtjeva, a kada će početi i oblike štrajka, objavit će 9. rujna.

Izvor: Tportal.hr

na vrh članka