Sveti Padre Pio je govorio: Ako zaspete dok molite krunicu onda će je dovršiti vaš anđeo čuvar

Sveti Padre Pio je govorio: Ako zaspete dok molite krunicu onda će je dovršiti vaš anđeo čuvar

Poznato je kako je sveti Padre Pio poštivao anđele čuvare te da je smatrao ako osoba zaspe usred molitve krunice onda će je njezin anđeo čuvar i dovršiti.

Što Crkva kaže o anđelima čuvarima?
Katekizam Katoličke Crkve uči vjernike: „Od djetinjstva do smrti ljudski je život okružen njihovom zaštitom i zagovorom. Svaki vjernik ima uza se anđela kao čuvara i pastira da ga vodi u život. Već na zemlji kršćanski život po vjeri sudjeluje u blaženom društvu s anđelima i ljudima koji su sjedinjeni u Bogu“ (KKC 336).

Općenito o anđelima se kaže: „Anđeli su duhovni stvorovi koji neprestano slave Boga i služe njegovom spasonosnom naumu prema drugim stvorenjima. Anđeli surađuju što je dobro za nas. Anđeli okružuju Krista, svoga Glasnika. On nam posebno služi u izražavanju njegova spasonosnog poslanja prema ljudima. Crkva štuje anđele koji joj na zemaljskom putovanju pomažu i koji štiti svako ljudsko biće“ (KKC 350-352).

Prema pisanju portala Aleteia, anđeli čuvari iako su duhovna bića ne znaju naše misli. Jedino Bog zna naše namjere. Ako se osjećate umornima prije molitve krunice, zamolite svog anđela čuvara da dovrši molitvu umjesto vas.

misija / hkm

na vrh članka