Hrvatska predsjednica: ‘Pokušaji provokacija pokazuju svu nazadnost srbijanske politike’

Hrvatska predsjednica: ‘Pokušaji provokacija pokazuju svu nazadnost srbijanske politike’

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović također je reagirala na vraćanje srpske vojne delegacije koja je krenula u Jasenovac s graničnog prijelaza Bajakovo.- Pokušaji provokacija i izazivanja incidenata sa susjedima, a kako bi se skrenula pozornost s teškog unutarnjopolitičkog stanja u Srbiji, opet pokazuju svu nazadnost i neodgovornost srbijanske politike.

Postoje jasna pravila i procedure najave prelaska državne granice koje srbijanska strana nije poštivala. Zato učinjeni propust predstavlja samo još jedan primjer neprimjerenog postupanja Srbije u međudržavnim odnosima. Očekujem da se srbijanska strana počne ponašati odgovorno jer su građani i s jedne i s druge strane siti ovakvih provokacija - ističe predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u priopćenju.

Podsjetimo, delegaciji vojske Srbije, koju čine starješine s vojne akademije, kadeti i pitomci vojne gimnazije, zabranjen je ulazak u Hrvatsku. Na prijelazu Batrovci – Bajakovo delegacija je zaustavljena, prenosi Dnevnik.ba.

Pogled.ba

na vrh članka