Grabar -Kitarović od Macronea zatražila nastavak potrage za hrvatskim kapetanom

Grabar -Kitarović od Macronea zatražila nastavak potrage za hrvatskim kapetanom

Nakon što je obitelj Dine Miškića, kapetana iz Šibenika, koji je nestao zajedno s kolegama u havariji broda na Atlantiku zamolila za pomoć hrvatsku vlast, iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović pripoćili su da je predsjednica  poslala pismo svom francuskom kolegi Emmanuelu Macronu.

Zamolila ga je da se svojim autoritetom zauzme za ponovno razmatranje odluke o obustavljanju potrage te da se ne odustane od traganja sve dok postoji i tračak nade. U pismu mu je zahvalila na naporima koje je Francuska dosad poduzela u ovome slučaju.

Da je predsjednica Grabar-Kitarović uputila pismo francuskom kolegi potvrdio je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, dodavši da o njegovim detaljima nisu razgovarali.

- Sigurno ga je zamolila da se ta odluka još jednom razmotri, rekao je, dodavši i da je Vlada u stalnom kontaktu s Francuskom, najviše preko hrvatskog veleposlanstva u Parizu i preko Ministarstva vanjskih i europskih poslova. 

- Suosjećamo i razumljivo je u kakvoj je situaciji obitelj hrvatskoga pomorca i dajemo sve što je u našoj moći kako bismo pomogli u potrazi, rekao je Božinović.

Pogled.ba

na vrh članka