Bandić: I danas trebamo zajedništvo i solidarnost kao ratne 1991.

Bandić: I danas trebamo zajedništvo i solidarnost kao ratne 1991.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je svim hrvatskim građanima čestitao Dan neovisnosti, ističući kako su i danas potrebni hrabrost i odlučnost, zajedništvo i solidarnost kao i ratne 1991., kako bi se omogućio bolji život svih hrvatskih građana, posebno mladih.Bandić u čestitki podsjeća na 8. listopada 1991. i povijesnu odluku Hrvatskog sabora o raskidanju državno-pravnih veza s bivšom državom u jeku ratne 1991. godine.

"S ponosom i zahvalnošću prisjećamo se velike žrtve hrvatskih branitelja i vremena u kojem su se pokazali hrabrost i odlučnost, a zajedništvo i solidarnost pisali su se velikim slovima", ističe.

"I danas, u posve drugačijim uvjetima, trebamo iste vrijednosti jer tako najbolje iskazujemo zahvalnost prema našim braniteljima i stvaramo pretpostavke za bolji život svih hrvatskih građana, posebice mladih koji ovdje i sada trebaju poticajni okvir za realiziranje vlastitih potencijala i snova", navodi Bandić.

Uvjeren je, dodaje, da se može bolje i da osvješćivanjem vlastitih prednosti i vrijednosti - rada, solidarnosti, znanja, inovativnosti, otvorenosti i zdrave kompetitivnosti - Hrvatsku možemo učiniti još boljim mjestom za život u koje se vraća i u kojem se ostaje, prenosi Hina.

"Uz čestitke svim hrvatskim građanima, s mislima na heroje koji su za demokratsku i neovisnu Hrvatsku dali najviše, sve vas, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam da na pročeljima svojih zgrada ponosno istaknete hrvatske zastave", zaključuje Bandić.

Pogled.ba

na vrh članka