Počinje štrajk u Hrvatskoj: Trebate li sutra slati djecu u školu?

Počinje štrajk u Hrvatskoj: Trebate li sutra slati djecu u školu?

Zaposlenici školskog sustava od sutra su u štrajku, a nastava se neće održati u niti jednoj školi u Hrvatskoj. Ostale dane cirkularnog štrajka sindikati će objavljivati u kojim će se županijama štrajkati. Sutra u podne tako će se znati u kojim županijama se u petak održava štrajk, a gdje će se nastava normalno održavati.Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja, kazala  je kako će sva djeca koja dođu u školu biti zbrinuta.

"Sva djeca koja dođu u školu će biti prihvaćena, nitko neće ostati nezbrinut. U školama se formiraju štrajkaški odbori i oni koji nisu u štrajkaškom odboru odlaze, oni koji nisu ostaju, a djeca će biti zbrinuta. Nema šanse da netko ode u školu, a da će ostati nezbrinut, svi će biti zbrinuti.

Zbog toga molimo roditelje za razumijevanje.

Ideja cirkularnog štrajka dana je, između ostaloga, da se ne remeti toliko nastavni proces zato što mi prije svega mislimo na učenike i njihove roditelje i da njima to ne bude previše nejasno. Mi ćemo dan prije svima objaviti u kojim će županijama sve biti štrajk taj dan, a u kojima će se nesmetano odvijati nastava", pojasnila je za Večernji list Ana Tuškan, prenosi N1.

Nakon objave štrajka, oglasila se i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

"Na prvom mjestu je sigurnost djece i prava učenika. Molim i roditelje i učenike za strpljenje da prate informacije i budu u kontaktu sa školama. Ravnatelji moraju organizirati da su vrata škole otvorena i da se organizira odgojni rad. O sigurnosti učenika se treba voditi briga i to je ono što je važno", rekla je Divjak.

Pogled.ba

na vrh članka