Kreće štrajk i na fakultetima: Ukoliko ne dođe do mirenja početak najavljen za 24. listopada

Kreće štrajk i na fakultetima: Ukoliko ne dođe do mirenja početak najavljen za 24. listopada

Točno u podne Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja najavio je štrajk na fakultetima. Prvi dan štrajka, ako ne dođe do mirenja, bit će 24. listopada.

Štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva odnosno do drugačije odluke Sindikata, kazao je Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Štrajk će obuhvatiti sve javne ustanove i druge pravne osobe iz područja znanosti i visokog obrazovanja kojima se sredstva i plaće osiguravaju u državnom proračunu.

U štrajku će sudjelovati članovi sindikata, svi zaposlenici prethodno pobrojanih ustanova koji mu se dobrovoljno pridruže.

Podsjetimo, sindikati su Vladi i Ministarstvu znanosti i obrazovanja poslali zahtjev za povećanje plaće u sustavu znanosti i visokog obrazovanja i to kroz povećanje koeficijenata složenosti poslova. Svoj su zahtjev saželi u četiri točke: traže povećanje plaća nenastavnom osoblju za 6,11 posto i osoblju u nastavnim zvanjima za 3,5 posto, vraćanje koeficijenta složenosti poslova od 3 posto oduzetih 2013. godine svim zaposlenicima te vraćanje uvećanja koeficijenata složenosti poslova po osnovi ostvarenih godina radnog staža u javnim službama (4, 8 i 10 posto) zaposlenicima koji za to ostvaruju uvjet staža.

Izvor: narod.hr/N1

na vrh članka