Plenković poručio Bulju: Sreća naša što vi nikad nećete voditi Hrvatsku

Plenković poručio Bulju: Sreća naša što vi nikad nećete voditi Hrvatsku

MOST-ovi saborski zastupnici ponovno su u četvrtak, uoči rasprave o prijedlogu državnog proračuna za 2020., kritizirali odluku da se sabornica iznajmi za potrebe Europske pučke stranke (EPP).

Zastupnici o tome nisu odlučivali, dopustite da oni glasuju o tome hoće li se sabornica iznajmiti, predložio je Miro Bulj, podsjećajući da su dio EPP-a i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i talijanski europarlamentarac Antonio Tajani koji je svojatao hrvatski teritorij.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković podsjetio je pak da je saborsko Predsjedništvo odlučilo o iznajmljivanju, da se nitko od njegovih članova nije protiv toga bunio.

Ne provincijalizirajte Hrvatsku

"Kad spominjete eventualni dolazak Vučića, po vašoj logici Hrvatska bi trebala istupiti iz UN-a jer je Srbija tamo, ili ne organizirati ovakav veliki kongres, u Zagreb dolazi 40 premijera", odgovorio je Jandroković Mostovu zastupniku i pozvao ga da ne "provincijalizira Hrvatsku". 

Naglasio je i kako će se u Saboru održati samo predsjedništvo i skupština, a kongres EPP-a bit će u zagrebačkoj Areni.

Razlika između vas i nas

Mostov Miro Bulj ponovno je nakon stanke pitao za doznake iz inozemstva, a spomenuo je i dolazak Aleksandra Vučića. 

"Uzimate dostojanstvo hrvatskom narodu, a ove doznake dokaz su da je hrvatski narod najiseljeniji", kazao je Bulj.

Odgovorio mu je Plenković:

"Poštovana ekselencijo Bulj, po daleko poznati prijavitelju. Za razliku od vaših tlapnji, ova vlada provodi politiku u kojoj gospodarstvo raste, a Hrvatska se razvija. Vaša stalna nastojanja da primitivizirate i provincijalizirate Sabor i javni diskurs i stanje Hrvatske u 2019. vraća, vašim stavovima, Hrvatsku desetljećima nazad. Razlika između vas koji želi vratiti Hrvatsku i nas u HDZ-u… sreća je naša što vi nikada nećete imati priliku voditi Hrvatsku", odgovorio mu je Plenković.

Izvor: Index.hr

na vrh članka