Culej o mogućem izbacivanju iz HDZ-a: "Od volje im, k'o Šokcu post"

Culej o mogućem izbacivanju iz HDZ-a: "Od volje im, k'o Šokcu post"

U Saboru se raspravlja o Zakonu o blagdanima, spomendanima i neradnim danima - kojim se Dan državnosti ponovno vraća na 30. svibnja, a uvodi se novi blagdan - Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Buru zbog zakona podignuo je već saborski Odbor za ratne veterane, prijedlogom da Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, više ne bude državni praznik. Zbog toga se uoči sjednice sastao Klub zastupnika vladajuće stranke.

Za poslijepodne je, dodajmo najavljena zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, na kojoj će jedna od tema biti upravo i stav dijela HDZ-a, izražen na odboru za veterane.

Stevo Culej, HDZ-ov član Saborskog odbora za ratne veterane, novinarima je danas rekao da još ne zna hoće li povući amandman.

- Moj stav je jasan - Hrvatska nije dovoljno sazrela država u kojoj bi cijela nacija mogla slaviti određeni datum. Dok pola naroda jaduje, pola će slaviti i blagovati, ustvrdio je Culej.

Na upit novinara boji li se sankcija u HDZ-u zbog toga rekao je da se on "u životu boji jedino dragog Boga i suda moje obitelji i moga naroda".

- Ja nisam spreman izaći iz stranke, jer ja sam ušao sam u tu stranku i ja ću odlučiti da li ću i kada ću i kako, rekao je Culej. Na pitanje što ako ga izbace iz HDZ-a, odgovorio je - "Od volje im, k'o Šokcu post".

Izvor: HRT

na vrh članka