Grabar-Kitarović: ‘Ova reforma obrazovanja je totalno razočaranje’

Grabar-Kitarović: ‘Ova reforma obrazovanja je totalno razočaranje’

Uoči službenog početka kampanje za predsjedničke izbore u Intervjuu tjedna Media servisa aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović progovorila je o kampanji, izborima, štrajku prosvjetara, ali i gafovima zbog kojih je kroz tekući mandat često bili na meti kritika.

Više od mjesec dana oči cijele Hrvatske usmjerene su na prosvjetare i štrajk. Grabar Kitarović opet je prozvala Vladu Zorana Milanovića koja je u dva navrata smanjivala koeficijente složenosti poslova.

“Međutim tada nisu štrajkali. Krenuli su u štrajk ove godine i ja im dajem legitimno pravo za štrajk jer je to ustavno pravo. Međutim, držim da se u međuvremenu sve pretvorilo nažalost u nešto što je više-manje postalo igrokaz i mjesto nadmetanja nekih političkih interesa”.

Istaknula je da je od početka bila za reformu obrazovanja, ali da se ona ne može svoditi na uvođenje tableta na nastavu.

“Ova reforma je totalno razočaranje. Mislim da je kod velikog dijela nastavnika jedan od razloga štrajka upravo činjenica da reforma nije provedena onako kako treba i da se stalno vrtimo u krug”.

Podsjetimo, postignut je kompromis Vlade i sindikata obrazovanja, rekao je premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare nakon sastanka s predstavnicima sidnikata obrazovanja. Od sutra ujutro kreće normalno odvijanje nastave u cijeloj Hrvatskoj, prenosi HRT.

Izvor: narod.hr/mediaservis.hr

na vrh članka