Plenković o budućem odnosu s Milanovićem

Plenković o budućem odnosu s Milanovićem

Premijer Andrej Plenković zahvalio je Kolindi Grabar-Kitarović na pet godina mandata, na požrtvovnom radu, članovima i članicama HDZ-a koji su predano radili u ovoj kampanji, strankama koje su dale podršku Kolindi Grabar-Kitarović, sugrađanima Hrvatima izvan Hrvatske koji su uvJerljivo dali podršku Grabar-Kitarović.Novi predsjednik Hrvatske Zoran Milanović
Pobjednički govor Zorana Milanovića
Grabar-Kitarović: Želim uspjeh Zoranu Milanoviću, to je u interesu Hrvatske


Čestitao je Zoranu Milanoviću, poželio mu uspjeh u radu te je rekao da će surađivati sukladno ustavnim ovlastima i zakonskim odredbama.

Dodaje da će analizirati rezultate izbora. Smatra da je dinamiku drugog kruga odredila činjenica da je svaki glas koji je s desnog spektra, od centra prema krajnjoj desnici otišao kandidatu Škori, bio glas više za prednost kandidata objedinjene ljevice, "u varijanti u kojoj je Mislav Kolakušić praktički prestao s kampanjom".

- Imali smo više od 4,6% nevažećih listića, što je nenormalni broj, dio birača je tendenciozno poništio svoje listiće. Građani imaju pravo dužnost iskoristiti biračko pravo, mogu ga manifestirati i tako, ali mislim da je to bilo ispod razine onoga što se očekuje od ljudi da budu zreli i odgovorni.

Rekao je da se na unutarstranačkim izborima može kandidirati tko želi, a članovi će odlučiti tko će dobiti povjerenje.

S Milanovićem će, kako kaže, biti tvrda kohabitacija u skladu s Ustavom i zakonom.

- Imamo mi dugu povijest odnosa, ovu recentnu koju je on svojim izjavama začinio na način kako ja nisam ni 2016. i ne bi inače, ali razgovarat ćemo i o tome.

- Učinit ćemo sve da HDZ ponovno pobijedi na parlamentarnim izborima, rekao je među ostalim Andrej Plenković.

Hrt.hr

na vrh članka