Jelenić: Postao sam mason jer mi je to imponiralo, ničega se ne bojim

Jelenić: Postao sam mason jer mi je to imponiralo, ničega se ne bojim

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske, Dražen Jelenić, rekao je jutros za N1 televiziju kako misli da nije naštetio ugledu odvjetništva objavom da je i on član masonske lože te da je svoj posao radio prije, za vrijeme toga te dan danas isključivo po zakonu. Tvrdi i da nije bilo nikakvog pogodovanja zbog činjenice da je član masonske lože.

- U ovom trenutku još ne razmišljam ni o čemu, nego samo da ovaj predmet u mjeru u kojoj ja mogu utjecati na to završi zakonito, a bit će sve javno ako dođe do suda - rekao je na pitanje razmišlja li o ostavci. Potvrdio je da je razgovarao s ministrom Bošnjakovićem, ali nije htio reći o čemu.

Komentirajući slučaj s Nikicom Gabrićem, rekao je da je on tijekom istrage kontaktirao njega i općinskog državnog odvjentika i tražio da se neke stvari odrade drukčije. Kaže i da ne zna što je na snimkama o kojima je govorio Gabrić, ali da se ničega ne boji.

Na pitanje zašto je postao mason, rekao je da ga je pitao prijatelj.

- U jednu ruku, s obzirom da je geslo da samo ugledni ljudi mogu postati članovi masonske lože, moram priznati da mi je u tom trenutku to s jedne strane imponiralo da je netko prepoznao moju stručnost, moj rad i profesionalno zalaganje i da na taj način mogu doprinijeti radu udruge koja se zalaže za boljitak u društvu, u zajednici, počevši od obitelji, okruženja u kojem živite, od Republike Hrvatske, odnosno domovine - rekao je Jelenić.

Na pitanje oko toga bi li se zbog svega mogla propitivati vjerodostojnost njegova rada, kaže da mu to nije palo na pamet jer se radi o ' o zakonito osnovanoj udruzi koja se bavi dozvoljenim i zakonitim radom u Repulici Hrvatskoj'.

Izvor: Dnevnik.ba

na vrh članka