Milanoviću prijeti brisanje iz članstva SDP-a, evo što je zgriješio bivši šef stranke

Milanoviću prijeti brisanje iz članstva SDP-a, evo što je zgriješio bivši šef stranke

Zoran Milanović u opasnosti je da bude izbrisan iz SDP-a.

Razlozi nisu političke prirode, nego to što on navodno više od godinu dana, otprilike otkako je otišao s mjesta predsjednika stranke i prestao se baviti politikom, nije plaćao članarinu, piše Novi list.

Naime, u zagrebačkom SDP-u trenutačno se provodi kampanja masovnog brisanja članova koji dulje od godinu dana nisu uplaćivali članarinu. Dosad je u tri mjesne organizacije, Črnomerec, Trešnjavka jug i Maksimir, iz ovog razloga iz SDP-a, kako doznajemo, izbačeno više od 200 ljudi.

Milanović pripada mjesnoj organizaciji Donji grad, u kojoj još nije započela ova akcija, ali s približavanjem izbora za predsjednika Gradskog odbora SDP-a, možda i u njoj pribjegnu toj metodi pročišćavanja stranke. No, i u tom slučaju ne znači da bi i Milanović nužno bio izbrisan, jer dosad se u Zagrebu selektivno brisalo neplatiše članarine.

Tako je stranački povjerenik u Maksimiru Marko Tardelli od njih 150 koji nisu ispunjavali tu člansku obvezu, 90 uz pismo izvijestio da su prebačeni u status simpatizera, a ostatak je zadržao u SDP-u.

S obzirom na to da je iz Maksimira Gordan Maras, koji se namjerava kandidirati za predsjednika zagrebačkog SDP-a, on je prošlog tjedna tražio očitovanje Predsjedništva stranke o ovom problemu. Posljedica je njihove rasprave da će Tardelli biti smijenjen zato što nije jednako postupio prema svim članovima koji nisu plaćali članarinu.

U SDP-u ističu da je statutarno pravo organizacija, odnosno povjerenika, da donose odluke o prestanku članstva svima koji članarinu ne plaćaju dulje od godinu dana, piše Novi list.

Izvor: Slobodna Dalmacija/Novi list

na vrh članka