Koronavirus u Hrvatskoj - najnovije informacije

Koronavirus u Hrvatskoj - najnovije informacije

Nacionalni Stožer civilne zaštite izvijestio je da su u Hrvatskoj i dalje samo tri oboljela od koronavirusa te da nema novih oboljelih.Zaraženi su dobro i dobivaju potrebne lijekove, kazala je na konferenciji za novinare ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić.

Pulska Opća bolnica zabranila je sve posjete pacijentima na bolničkim Odjelima, kao privremenu preventivnu mjeru zbog koronavirusa, priopćeno je iz te bolnice. Na ovu mjeru bolnica se odlučila zbog  zaštite bolesnika, a sukladno Strategiji prevencije mogućeg širenja koronavirusa (COVID-19), te prema preporuci Križnog stožera Ministarstva zdravstva, navodi se u priopćenju.

● Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na konferenciji za novinare Nacionalnog Stožera civilne zaštite da se trenutačno testira 131 bolesnik.

- Od tog broja ih je 107 potvrđenih, a 24 testiranja su u tijeku. Za sada i nadalje imamo tri pozitivna nalaza. Zahvalio je kliničkoj struci i svim epidemiolozima, rekao je.

● Nalogom za mobilizaciju hotel Tomislavov dom na Sljemenu postaje karantena za oboljele od koronavirusa u Hrvatskoj.

● Pomoćnik ministra turizma Robert Pende izjavio je u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" da treba izbjegavati zemlje u kojoj su zabilježeni slučajevi koronavirusa. Smatra da je turizam u Hrvatskoj prošao i gore situacije od ove te da Hrvatska predstavlja respektabilnu turističku scenu.

Ljiljana Muslić, psihologinja i voditeljica Odjela za promicanje mentalnog zdravlja HZJZ-a izjavila je u HRT-ovom Studiju 4 među ostalim da doista nema razloga za paniku te da nema niti potrebe gomilati zalihe hrane.

- Strah je normalna ljudska reakcija kada se doživi neka prijetnja, a ono što taj strah, u ovoj situaciji, povećava je to da se radi o nečem novom. I zato, unatoč svim informacijama koje dobivamo od stručnjaka, zapravo strahujemo više nego što strahujemo od uobičajene sezonske gripe, kazala je.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka